Održan koncert Sopot Electro Acoustic: Publika uživala u prepoznatljivom muzičkom izrazu

07.03.2021. | 11:02

Koncert Sopot Electro Acoustic održan je sinoć u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Koncert je održan uz primjenu svih poprisanih mjera  i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance. Ulaznice za koncert su rasprodane u rekordnom roku.

Članovi ovog poznatog banjalučkog benda Petar Topalović (vokal i gitara), Đurica Štula (bas), Dejan Savić (gitara), Saša Predojević (bubanj) izveli su svoje autorske kompozicije, a publika je bila u prilici da uživa u njihovom prepoznatljivom muzičkom izrazu, fuziji balkanske umjetnosti sa modernom tehnologijom. Ovaj koncert je, kako kažu, za sve njih bio  poseban.

“Koncerti u Banjaluci su za nas uvijek bili izazov. Svirati u svom gradu nakon dužeg vremena pred nama dragim ljudima u vremenu pandemije sa sobom nosi posebnu emociju. Drago nam je da smo naš dugogodišnji rad imali priliku predstaviti i u svjetioniku kulture Banskom dvoru. Organizacija je bila na visokom nivou, kao i zvuk i rasvjeta. Magija se stvorila, kroz koncert, publika nas je nosila uzvraćenom emocijom koja nam je najviše nedostajala.  Hvala Banskom dvoru, hvala publici od srca”, kazao je bubnjar benda Saša Predojević i naglasio da je  izlazak pred publiku na neki način suština svega i da ne bi voljeli da zaborave taj osjećaj.

Koncert su prilagodili situaciji, publici koja sjedi i ima maske.

“Iz tih razloga i mi smo odlučilči da se ‘ustoličimo’. Svi članovi benda su sjedili, jer ne bi bilo fer da Petar Topalović frontmen benda, pleše dok pjeva, a publika nije u mogućnosti da to isto čini”, kazao je Predojević.

Muzička grupa Sopot osnovana je 2006. godine u Banjaluci. Zamišljena je kao grupa sa jakim autorskim pečatom koja kroz saradnju sa domaćim i stranim umjetnicima stvara fuziju balkanske umjetnosti sa modernom tehnologijom. Godine 2008. Osnovali su i Udruženje građana “Sopot” radi bolje organizacije rada grupe kao i zbog mogućnosti koje pruža Udruženje kao pravno lice.