Odluka pada u Berlinu: Tri filma se bore za Najbolju evropsku komediju

Tri komedije su nominovane za Evropske filmske nagrade (EFA) za najbolju Evropsku komediju 2020, čija će dodijela biti 12. decembra, saopštila je direkcija ove umjetničke smotre iz Berlina.

Članovi Upravnog odbora filmske smotre su nominovali tri naslova “Prednosti putovanja vozom” (Španija, Francuska) reditelja Arica Morena, takođe i scenariste sa Havijerom Gujonom, “Dame od čelika” (Finska) Pamele Tole (ko-scenarista sa Aleksijem Bardijem) i “Veliki pogodak” (Francuska) rediteljke Emanuele Kursol.

U odboru koji odlučuje o nagradama nalaze se Katriel Šori (Izrael) Angela Boš Rius (Španija), scenarista i reditelj Pedi Bretneč (Irska), festivalski programer Markus Fafner (Italija, Njemačka) i distributer i festivalski koordinator programa Selma Mehadžić (Hrvatska).

Nominovana ostvarenja od sada su dostupna za 3.800 EFA članova da bi odabrale pobjednika za nagradu “Evropska komedija 2020”, koja će biti prezentovana u Berlinu na 33. dodijeli Evropskih filmskih nagrada u decembru.Ostavite komentar: