Odgođeno prikazivanje ostvarenja Gaja Ričija: Ukrajinci ne smiju biti negativci ni u filmu

27.06.2022. | 11:55

Prikazivanje filma poznatog režisera Gaja Ričija čije su glavne zvezde Hju Grant i Džejson Statam ponovo je odgođeno kako bi ostvarenje bilo promijenjeno, jer su u njemu neki od glavnih negativaca Ukrajinci.

Film “Operejšn forčun” (Operation Fortune) sniman je 2020. godine i trebao je da bude prikazan u januaru.

Tada je prikazivanje filma, u koji je uloženo oko 150 miliona dolara, odgođeno za mart, a početkom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini datum prikazivanja ponovo je pomjeren.

Međutim, film ponovo nije prikazan, a britanski mediji navode da je razlog još jednog odgađanja to što će, zbog “osjetljivosti svjetske situacije”, negativci biti promijenjeni tako da ne budu ukrajinske nacionalnosti.

U ovom ostvarenju grupa ukrajinskih kriminalaca nabavlja smrtonosno i opasno oružje, a glavni junaci pokušavaju da ga zaplijene kako bi spriječili njihovu zlu namjeru.

Još nije jasno u kojoj mjeri će film morati da bude promijenjen, ali vjerovatno je riječ o većim izmjenama.

To se može zaključiti prema trejleru koji je i dalje dostupan na internetu, a u kojem jedan od glavnih junaka kojeg igra Džejson Statam u jednom trenutku kaže da će “moći da se infiltrira među Ukrajince”, misleći na kriminalnu grupu, prenosi “Raša tudej”.

Oznake: Gaj Riči, Ukrajinci