Odabrano pet rukopisa u uži izbor za “Zlatnu sovu”

Žiri za dodjelu književne nagrade “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske odabrao je pet rukopisa koji su ušli u uži izbor za najbolji neobjavljeni roman.

Prema odluci stručnog žirija, u uži izbor za “Zlatnu sovu” ušli su rukopisi “Višeglasje”, “Izgubljenik”, “Čak i u Huenti”, “Davno ispričane priče” i “U krugu”.

Predsjednik ovogodišnjeg žirija je profesor Јovan Delić, a članovi Dragana Bedov i Željka Pržulj, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Srpske.

Žiri bi odluku o dobitnicima “Zlatne sove” trebalo da donese do kraja juna.

Kao i prethodnih godina dodjela nagrada i prve promocije očekuju se u septembru povodom obilježavanja dana osnivanja Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Za nagradu “Zlatna sova” za najbolji neobjavljeni roman konkurisalo je 33 autora, a u konkurenciji za najbolju knjigu za djecu i nagradu “Sovica” je 15 rukopisa.

Književna nagrada za “Zlatnu sovu” obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana, a treća nagrada je objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorska naknada od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

 

Izvor:(SRNA)

 

 Ostavite komentar: