Novina u programu 26. Sarajevo Film Festivala: Sve možete pratiti preko online platforme

03.08.2020. | 16:14

Za sve one koji žele ostati u kući, za one koji žele posebno filmsko iskustvo i festivalsku atmosferu u svom domu, Sarajevo Film Festival je omogućio posebnu online platformu – SFF On Demand.

Prijavom na ondemand.sff.ba publika na svom uređaju, samostalno ili u društvu, ima priliku uživati u više od 180 najnovijih filmova iz domaće, regionalne i svjetske produkcije, uz nekoliko savremenih filmskih klasika, pet ekskluzivnih intervjua sa zvijezdama festivala i 10 panel diskusija na temu savremene kinematografije. Za one koji nisu u BiH, paketi s ponudama su prema kategorijama dostupni i za teritoriju regije i svijet.

Filmovi iz programa U fokusu, TeenArena, Tribute to / Posvećeno (filmovi ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva Mihela Franca), Partner Presents, BH Film, te filmovi iz programa Suočavanje s prošlošću / Dealing with the Past, bit će dostupni sedam dana, od 15. do 21. augusta.

Izbor filmova i serija iz programa Takmičarski program – igrani film, Takmičarski program – dokumentarni film, Open Air, Pretpremijere serije, Kinoscope, Dječijeg programa i filmovi iz programa Dan ljudskih prava / Human Rights Day – na online platformi će biti dostupni dan nakon prikazivanja na festivalskoj lokaciji.

Ondemand.sff.ba razvijen je u saradnji sa stream servisom Shift72.

Više informacija o programu i održavanju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala potražite na zvaničnoj stranici festivala.