“Nije loše biti čovek”: Popularni Bajaga očekuje hit u filmu Duška Kovačevića

23.06.2021. | 13:06

Muzičar Momčilo Bajagić Bajaga uradio je muziku, ali i nekoliko pjesama za novi film reditelja i scenariste Duška Kovačevića “Nije loše biti čovek”, koji bi premijeru trebalo da ima na jesen.

“Mislim da će Duško da ima jedan veliki hit u filmu ‘Nije loše biti čovek’. Mogu samo da kažem da se radi o duetu. I da ne pjevam ništa u tom filmu. Imamo jednu baš dobru stvar i ona će ići za trejler”, rekao je Bajagić agenciji Tanjug.

Bajagić je već radio muziku za Kovačevićev film “Profesionalac” (2003), iz koga je ostala popularna pjesma “Pada vlada”, a potom se na albumu Bajage i instruktora “U sali lom” (2018) našla pjesma “Noćima sanjam”, za koju je ponovo Bajagić pisao muziku na Kovačevićeve stihove.

“Ne mogu da kažem da je ‘Nije loše biti čovek’ muzički film, ali ima jako puno muzike. Ima tri-četiri pjesme, uglavnom sve na Duškove tekstove, a ja sam komponovao muziku. To je tako uvijek kod Duška. Tako je bilo za ‘Profesionalca’. Mnogo mi je drago kad reditelj napiše tekst. On najbolje zna kakav tekst treba da bude za njegov film”, rekao je Bajagić.

Za “Nije loše biti čovjek”, Bajagić je komponovao “dosta instrumentalne muzike”, a prilikom snimanja pomagali su mu Instruktori, klavijaturista Saša Lokner i kao aranžer, i gitarista Marko Nježić Kića.

Bajagu i instruktore očekuje 16. jula veliki beogradski koncert na stadionu “Tašmajdan”, a ovog ljeta će nastupati i 24. juna na Arsenal festu u Kragujevcu, 26. juna na Letnjoj pozornici na Paliću, 4. jula na “Danima Vajferta” u Pančevu i 14. avgusta na “OK festu” na Tjentištu.