Nele Karajlić o sukobu sa Sejom Sexonom: Bio mi je kao brat – neću izvoditi njegove pjesme

Nele Karajlić bio je gost emisije “Nedjeljom u 2”, koju vodi Aleksandar Stanković, a govorio je o sukobu sa Sejom Sexonom.

Na početku emisije prikazane su izjave Dragana Markovina, Aleksandra Srdića, novinara Ahmeda Burića te Zenita Đozića, a potom su uslijedile izjave Neleta Karajlića, književnika i urednika Neletove knjige “Fajront u Sarajevu” Vuleta Žurića i novinara Filipa Švarma.

Na početku su pričali o njegovoj trenutnoj karijeri kao Dr. Neletu Karajliću, gdje je rekao da ne zna šta da očekuje od nastupa u Zagrebu budući da je posljednji koncert bio oko 1989. godine.

Potom su uslijedila pitanja o odnosu sa Sejom Sexonom. Karajlić je zatim rekao da da neće izvoditi pjesme čiji je autor Sejo Sexon.

“Mislim da nema nikakve potrebe da na neki način pokušavam da bodem oči ili da guram nešto. Da se razumijemo, Sejo Sexon je moj prijatelj iz djetinjstva, on je bio praktično moj stariji brat. Ja sam naučio slušati muziku tako što je on sa svog sprata spuštao ploče meni dolje. Jednostavno na toj metafizici smo nas dvojica rasli zajedno. Meni je onaj dio života kojeg sam proveo s njim, mogu slobodno da kažem jedan od najljepših, ali život ide dalje”, rekao je Nele.

Podsjećamo, u maju ove godine došlo je do javnog prozivanja između Neleta Karajlića i Seje Sexona, kada je Sexon odlučio tužiti Karajlića zbog autorskih prava, gdje smatra da Karajlić nezakonito koristi brend i autorska djela Zabranjenog pušenja.

Ostavite komentar: