Narodna i univerzitetska biblioteka RS proslavlja Evropski dan jezika

25.09.2021. | 07:59

Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske 27. septembra obilježiće Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti.

– Obilježavanje ovog, za evropske integracije, važnog događaja pratiće prigodne svečanosti, s ciljem da kod publike svih uzrasta probude interesovanje za učenje jezika – navode iz Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske o ovom događaju koji organizuju 14. godinu zaredom i koji obuhvata raznovrstan program.

Kako su saopštili iz NUBRS, u okviru programa obilježavanja, u 12 časova biće dodijeljene nagrade najboljim radovima učenika sa konkursa za učenike osnovnih i srednjih škola iz Banjaluke.

U okviru obilježavanja Evropskog dana jezika planirana je radionica za profesore stranih jezika (od 19 do 20 časova) te igra memori “Evropske države i simboli” (od 10 do 20 časova).

Sajam jezika, kao i ranijih godina biće održan u prostorijama biblioteke i to od 10 do 13 časova. Ove godine, kako najavljuju iz NUBRS, na Informativno-pozajmnom odjeljenju posjetioci će moći da se upoznaju s nazivima predmeta na stranim jezicima.