Naredna stanica je Gradiška: Banjalučka publika ispratila Nektar OK Fest karavan

12.11.2020. | 15:25

Nektar OK Fest karavan je tokom prethodna dva dana uspješno realizovao sve programske sadržaje na četvrtoj stanici karavana u Banjaluci.

“Izuzetno smo zadovoljni što smo i u ovom vremenu „novog normalnog“ u prilici da i publiku u Banjaluci obradujemo sa koncertom, izložbom, filmskim projekcijama i promocijom knjige, tj. onim kulturnim sadržajima, kojih nam je u ovoj 2020. godini svima nedostajalo. Sa istom namjerom i istim ciljem nastavljamo i dalje, karavan nastavlja putovanje prema drugim gradovima Republike Srpske i BiH u narednom periodu. Nastavljamo sa realizacijom i afirmacijom kulturnih sadržaja i samih radova kulturnih radnika zajedno sa institucijama kulture, koje su nam partneri u realizaciji ovog projekta, a publici donosimo kvalitetan program”, poručio je direktor festivala Dubravko Suvara.

Banjalučka publika bila je u prilici da tokom dva dana prisustvuje promociji knjige, autora Branka Rosića „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, pogleda filmske projekcije „Tusta“, dokumentarni film o frontmenu benda KUD Idijoti, Branku Črnac Tusti, te „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, film o velikanu muzičke scene i miljeniku publike u cijeloj regiji, Vladi Divljanu.

U banjalučkom KSB otvorena je i izložba fotografija „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića, a u utorak 10. novembra u Banskom dvoru, momci iz benda Kanda, Kodža i Nebojša priredili su odličnu svirku u „unplugged“ verziji.

Naredna stanica Nektar OK fest karavana je Gradiška, gdje će u Kulturnom centru Gradiška 19. i 20. novembra, takođe biti realizovan kvalitetan program. U četvrtak 19. novembra u 19, biće otvorena izložba fotografija „OK fest retrospektiva“, autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića. Nakon otvaranja izložbe, od 20 očekuje nas koncert Palladio String Quarteta. Repertoar kvarteta čini širok spektar muzičkih žanrova, među kojima su pop, rock, tango, filmska muzika, evergreen i klasika.

U petak 20. novembra u Kultunom centru Gradiška na programu Nektar OK fest karavana je projekcija filma „Tusta“, režisera Andreja Korovljeva i „Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu“, režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma.

Kompletan progam izvodi se u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen, a ulaznice se mogu preuzeti u Kulturnom centru Gradiška, piše Srpskainfo.

Oznake: Banjaluka, Gradiška