“Napravili smo nešto magično”: Legendarni bend “Ajron mejden” izbacuje novi album

21.07.2021. | 11:55

Prije nekoliko dana “Ajron mejden”, nakon šestogodišnje pauze, objavio je singl “The Writing on the wall”, pjesmu koja je prvi novi materijal nakon studijskog albuma iz 2015. godine “The Book of Souls”.

Legendarni sastav je sada objavio i naziv dvostrukog albuma, drugog po redu, sa spiskom pjesama. Album 17. po redu, nosiće naziv “Senjutsu”, prema izrazu iz japanskog jezika koji označava taktiku i strategiju koje se koriste u borbama, a biće objavljen 3. septembra. Naslovna ilustracija albuma zasnovana je na ideji Stiva Harisa, sa temom samuraja.

“ Odlučili smo da ponovo snimamo u studiju “Gijom Tel” u Francuskoj, jer mjesto ima tako opuštenu atmosferu. Tamo je savršeno za naše potrebe. Zgrada je nekada bila bioskop i ima zaista visok plafon, tako da postoji odličan akustični zvuk. Ovaj album smo snimili na isti način kao i “The Book of Souls”. Napisali bismo pjesmu, uvježbali je, a zatim je odmah snimili, dok nam je bila svježa u mislima. Na ovom albumu ima nekoliko složenih pjesama za koje smo morali da se potrudimo da bi zvučale tačno onako kako smo željeli da zvuče, tako da je postupak ponekad bio veoma zahtjevan. Ponosan sam na rezultat i jedva čekam da ga čuju obožavaoci “, naveo je Stiv Haris.

“Senjutsu” će obuhvatiti deset pjesama u ukupnom trajanju od oko osamdeset minuta, a to su: “Senjutsu”, “Stratego”, “The Writing On The Wall”, “Lost In A Lost World”, “Days Of Future Past”, “The Time Machine”, “Darkest Hour”, “Death Of The Celts”, “The Parchment” i “Hell On Earth”.

“ Svi smo zaista uzbuđeni zbog ovog albuma. Pandemija je odgodila stvari toliko o planovima. Pjesme su vrlo raznovrsne, a neke od njih i prilično dugačke. Takođe postoje jedna ili dvije pjesme koje zvuče prilično drugačije od našeg uobičajenog stila i mislim da će obožavaoci “Mejdena” biti iznenađeni nadam se na dobar način “, objasnio je Brus Dikinson.

Album su na neki način najavili singlom “ The Writing On The Wall”, pjesmom za koju su tekst pisali Brus Dikinson i Adrijan Smit, a producenti Kevin Širli i Stiv Haris.

“Srećan sam kako je sve ispalo, izgleda kao mali film. Znao sam da ćemo uspjeti, čim je Mark oživio moje ideje i dodao im svoju priču. Zajedno smo napravili nešto magično. Smatram da smo uspjeli “, kazao je Dikinson govoreći o spotu za pjesmu, za koji su animacije radili Mark Endruz i Endrju Gordon.

Album je rađen sa njihovim dugogodišnjim producentom Kevinom Širlijem, a u koprodukciji basiste i vođe sastava Stiva Harisa.

Oznake: Nova pjesma