Nakon filma dolazi serija “Dara iz Jasenovca”: Oni će glumiti odraslu Daru i njenog brata Budu

“Dara iz Jasenovca“, potresna priča o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac, nakon filma koji je potresao javnost dobiće i epilog u vidu TV serije.

Iako je autor i reditelj Predrag Gaga Antonijević najavio da će se serija “Dara iz Jasenovca“ baviti i periodom “Oluje“ od toga je, u međuvremenu, odustao, a sada je otkrio i ko će se u seriji naći u glavnim ulogama.

“Razmišljao sam o ‘Oluji’, ali sam odustao. ‘Oluja’ bi na ovu ‘Daru’, koja počinje zbijegom, bila zbijeg na zbijeg. Sredinom oktobra trebalo bi da radimo otvaranje serije ‘Dara iz Jasenovca’, susret Dare i Bude pedeset godina kasnije. Ljubomir Bandović će igrati Budu, a Mirjana Karanović će igrati Daru. Veoma sam uzbuđen što ću režirati, scenario je odličan, a njih dvoje su genijalni glumci“, otkrio je Gaga Antonijević za Novosti i dodao:

“Radio sam sa oboma ranije, i znam da je tu nebo granica. Biće to sjajno otvaranje kojim će se zaokružiti taj ciklus. Znamo da su neka djeca preživjela, ali i da su braća i sestre bili razdvojeni, poslati po hrvatskim kućama, pokatoličeni… Mnogi od njih se više nikada nisu sreli, iako su preživjeli. Neki jesu, ustanovili su ko su i odakle su, a neki se traže do današnjeg dana. Zato mi je važno da se ciklus zatvori, da njih dvoje na kraju odlaze, ali ne znamo koja im je sudbina”.

Podsjetimo, u filmu “Dara iz Jasenovca” djevojčicu Daru igra trinaestogodišnja Biljana Čekić, dok se u ulozi njenog brata Bude smenjuju tri brata iz Herceg Novog – Luka, Simon i Jakov Šaranović.

Ostavite komentar: