Nakon bolesti i liječenja u bolnici u Doboju: Preminuo pjesnik Slavko Pokrajac

Derventski pjesnik i književnik Slavko Pokrajac preminuo je u 66. godini, potvrdila je njegova porodica.

On je preminuo sinoć nakon bolesti i liječenja u bolnici u Doboju.

Rođen je 23. marta 1957. godine u selu Gornji Kalenderovci, opština Derventa, a u oblasti književnog stvaralaštva prisutan je više od 40 godina.

Završio je Gimnaziju u Prnjavoru i Derventi 1978. godine.

Bio je zaposlen u Fabrici cijevi “Unis” Derventa, u Javnom preduzeću “Derventski list i radio Derventa”, a radio je i kao dopisnik Radio-televizije Republike Srpske.

Obavljao je funkciju predsjednika Srpskog književnog kluba “Vihor” Derventa, gdje je bio i glavni i odgovorni urednik za izdavačku djelatnost, a jedan je od pokretača održavanja Ilindanskih pjesničkih susreta “Prljača”.

Objavio je samostalne zbirke pjesma “Dani nicanja”, “Stvarnost poniknuća”, “Modra obzorja”, “Nad Ukrinom vihor”, “Prvo doba krajputaša”, “LJubavna poezija pjesnika Republike Srpske”, “Oni su obeležili ovo vreme”.

Autor je više stotina tekstova izvorne, narodne i zabavne muzike, od kojih su mnogi snimljeni i reprodukovani, najviše kod izvođača Šabana Šaulića, Miroslava Ilića, Dejana Matića, Igora Vukojevića.

Pjesme su objavljivane u mnogim novinama i časopisima, a nagrađivan je više puta na mnogobrojnim konkursima i manifestacijama u širem regionu.

Vrijeme sahrane biće naknadno objavljeno.

Ostavite komentar: