Najskuplja serija u problemu: Dobila loše ocjene publike

05.09.2022. | 20:35

Serija The Lord of the Rings: The Rings of Power je debitovala 2. septembra na Amazon Prime streaming servisu, a korisnici su imali priliku da pogledaju prve dvije epizode.

Budžet serije je bio 465 miliona dolara, što je ovo ostvarenje stavilo u sam vrh i učinilo je najskupljom serijom u istoriji, jer je u prosjeku za snimanje jedne epizode bilo potrebno 58 miliona dolara.

Poređenja radi, za potrebe snimanja posljednje sezone Stranger Things, prosječan budžet po epizodi je bio 30 miliona dolara, dok je za Marvelove serije Loki, The Falcon, The Winter Soldier, WandaVision i Hawkeye, budžet po epizodi iznosio 25 miliona dolara.

Ipak, iako je ogroman novac uložen u ostvarenje smješteno u Drugo doba Tolkinovog univerzuma, postoji ogromna razlika u mišljenju između kritičara i publike, pa i između same publike.

Amazon je zbog bombardovanja lošim ocjenama zaključao ocjenjivanje serije na tri dana.

Na sajtu RottenTomatoes, Rings of Power je do sada ostvario ocjenu 84% među kritičarima, a 39 odsto među publikom. Slično, na sajtu Metacritic, serija je ostvarila ocjenu 71/100 među kritičarima, a 1.9/10 među publikom.

Ipak, IMDB je pokazao sav raskol koji postoji među samom publikom – najskuplja serija na svijetu je za kratko vrijeme skupila 90.000 mišljenja i trenutno ima prosječnu ocjenu 6.8, gdje je većina korisnika seriju ocijenila ili ocjenom 1 ili ocjenom 10.

“Dobra vijest je da je u prve dvije epizode Rings of Power ne samo dobar, već nevjerovatan. Iako serija uzima svoje vrijeme da nas upozna sa svijetom i grupama koje ćemo pratiti, ne djeluje kao da odugovlači. Radnja je propulzivna, što nije nužno termin koji bi se obično upotrijebio da opiše Tolkina”, rekao je o seriji Met Šimkovic, jedan od kritičara koji je pozitivno ocijenio.

Kada je publika u pitanju, iako je većina složna da nova serija izgleda fantastično, primjećuje se po komentarima da im najviše smeta “guranje političke agende” i “neubjedljivi likovi”.

“Volio bih da mogu ovo da ocijenim niže, ali čovječanstvo nije otkrilo dovoljno niske brojeve koji bi tačno predstavili koliko je ova serija loša. Za koga je uopšte snimana? LOTR fanove? Izgleda da se nikom od njih ona ne dopada. Za ljubitelje fantazije? Na raspolaganju su im mnogo bolje alternative. Ova serija je samo za ljude uključene u produkciju – nije im služila da naprave dobru seriju, već da ostave svoje otiske na njoj”, rekao je korisnik Dunch koji je seriju ocijenio nulom, prenosi “Smart life”.

Oznake: Ocjena, Serija