Način na koji su se čuveni Faruk, Damir i Samir oprostili od Izeta iz “Lud, zbunjen, normalan” tjera suze na oči

22.11.2020. | 21:05

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon duge borbe sa teškom bolešću u 77. godini.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je kolega Moamer Kasumović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kosta. Stevandic (@kolica1120)

Moamer je, inače, u čuvenoj seriji “Lud, zbunjen, normalan” igrao njegovog unuka Damira Fazlinovića i oprostio se uz teške riječi.

– Zbogom dragi moj Muice.

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović koji je u “Lud, zbunjen, normalan” igrao rekao je za Avaz, a povodom smrti Mustafe Nadarevića, da je i dio njega otišao sa njim. Mustafa je umro danas u 12 sati, to mi je javio njegov sin Aša. Bio je bolestan dvije godine, ali prije šest mjeseci stanje mu se popravilo pa je izgledalo kao da je pobijedio bolest. U posljednje vrijeme, nažalost stanje mu se pogoršalo, preselio se na bolji svijet – rekao je Hadžihafizbegović, prenosi SrpskaInfo.

Prisjetio se i uloga sa Nadarevićem. Sa Mustafom sam snimio svoj prvi film prije 40 godina “Otac na službenom putu”. Snimali smo “Kod amiđe Idriza”, “Lud zbunjen naormalan” i mnogo filmova u Sloveniji i Makedoniji. Treba naglasiti da je on svoje najbolje uloge ostvario u teatru, bio je veliki glumac, moj uzor i kao da je dio mene otišao sa njim – kaže Emir.

Senad Bašić, koji je sa Mustafom Nadarevićem glumio u brojnim filmovima poput “Praznik u Sarajevu”, “Savršen krug”, “Kod amiđe Idriza”, zatim u seriji “Lud, zbunjen, normalan”, duboko je potrešen viješću o smrti glumačkog velikana i njegovog prijatelja. Čak sam i kao student snimio svoj prvi film, a u njemu je glumio Mustafa Nadarević, bio je to „Posljednji skretničar“. Nas dvojica smo toliko toga zajedno radili, i toliko toga sam naučio od Mustafe. Rahmet mu duši, pamti će ga generacije i generacije – rekao je Bašić.

Ističe da je odlazak Nadarevića ogroman gubitak za glumište. Svoje najbolje uloge Mustafa je o stvario u BiH, počevši od “Mirisa dunja”, Mirze Idrizovića pa nadalje. On kao da je bio pupčanom vrpcom vezan za Bosnu. Njemu je Bosna bila prava majka- veoma emotivno govori Bašić.