Na predstojećem “Egzitu”: Zajednički koncert veterana balkanskog hip-hopa i mladih trepera

15.06.2022. | 16:44

Na predstojećem “Egzitu” prvi put u istoriji festivala mikrofone će na istom koncertu ukrstiti veterani balkanskog hip-hopa i nove generacije trepera, zvijezda čija muzika danas stvara trendove i pokreće generacije.

Tako će, u dosad neviđenom muzičkom spektaklu, na Glavnoj festivalskoj bini nastupiti hip-hoperi i treperi iz Srbije Ajs Nigrutin i Timbe “protiv” Crnog Ceraka i Lakija, iz BiH Frenki, Kontra i Indigo “protiv” Muhe, te iz Hrvatske Stole “protiv” 30zone.

Hip-hop veterani i mladi treperi nastupiće 7. jula na otvaranju “Egzita” u ekskluzivnom muzičkom spektaklu od 120 minuta pod nazivom “Povratak u budućnost”.

Kako se navodi u saopštenju “Egzit” tima, prvi put ikada, legendarna i jedinstvena ekipa iz zemalja regiona zajedno će juriti od brutalnog izvornog, do najmodernijeg repa, priređujući posjetiocima festivala jedno sasvim novo iskustvo kada je riječ o savremenoj muzici.

“`Povratak u budućnost` novi je i ekskluzivan šoukejs koncept `Egzita` koji na istom koncertu jedne nasuprot drugima stavlja izvođače čija muzika, osim što je krojila istoriju, danas stvara trendove i pokreće generacije”, navodi se u saopštenju “Egzit” tima.

“Egzit”, zvanično najbolji festival u Evropi, biće održan na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 7. do 10. jula.

Osim srpske muzičke dive Ane Đurić poznatije kao Konstrakta, učešće na predstojećem “Egzitu” potvrdila su i velika svjetska muzička imena kao što su Kelvin Heris, Nik Kejv i “Bed sids”, Igi Azalea, Afrodžek, kao i brojni drugi muzičari.

Oznake: Balkan, Egzit, Hip hop