Na oduševljenje svih fanova: Izašla je dugoočekivana peta sezona “La Casa de Papel” VIDEO

Nakon više od godinu dana, mali milion teorija fanova i teasera – napokon je izašla peta i finalna sezona serije Money Heist odnosno La Casa de Papel.

Španska serija jedna je od najgledanijih serija na Netflixu, pokosila je sve rekorde i postala i najpopularnija serija na stranom jeziku.

Radnja prati misterioznog, inteligentnog Profesora koji okuplja grupu kriminalaca kako bi izveo najveću pljačku u istoriji.

Kroz priču se brišu granice između onog dobrog i onog zlog i sami se gubimo između empatije i osuda prema harizmatičnim likovima.

La Casa de Papel vam ne daje ni trenutak za opuštanje. Kad pomislite da se našlo rješenje neke situacije – nije, a kad se ponadate jednom scenariju – sustigne vas sasvim drugi.

Na oduševljenje svih fanova, u julu prošle godine krenula se snimati peta sezona omiljene Netflixove serije Money Heist (La Casa se Papel). Zvijezda serije Alvaro Morte na svom je Instagram profilu objavio da se “Profesor vraća.”

Danas je izašla prva polovina pete sezone serije.

La Casa de Papel u svojoj posljednjoj, petoj sezoni na Netflix dolazi u dva dijela.

Money Heist Part Five, Volume 1 jutros u 09:00 sati je izašao, a Volume 2 biće pušten na ovaj streaming servis 3. decembra. Svaki dio ima po pet epizoda i držaće gledaoca u neizvjesnosti do samog kraja.

Alex Pina, tvorac serije, objasnio je kako se “odmiču od igre šaha – čiste intelektualne strategije – prema ratnoj strategiji: ratu i haosu. Uvijek se trudimo da su protivnici harizmatični i inteligentni. U ovom slučaju, u čistom ratnom žanru, tražimo i likove čija se inteligencija može mjeriti s onom Profesora.”

Nema sumnje – ovaj vikend gledamo sve episode.
 

Ostavite komentar: