Muzej savremene umjetnosti RS obilježava “Evropsku noć muzeja”

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske obilježiće večeras “Evropsku noć muzeja” brojnim kulturnim sadržajima.

U fokusu ovogodišnjeg programa je povezivanje akademija umjetnosti Banjaluke i Trebinja, ali i otvaranje novog rekonstruisanog prostora Muzeja.

U okviru manifestacije biće postavljene multimedijalne izložbe banjalučkog i trebinjskog umjetnika Borjane Mrđe i Igora Bošnjaka, profesora na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, odnosno na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju.

Iz Muzeja savremene umjetnosti najavili su da će večeras za javnost biti otvorena vrata novog rekonstruisanog prostora ove ustanove u kojem će biti smještena prva javna specijalizovana biblioteka za umjetnost u Srpskoj.

Publika će imati priliku da pogleda izložbu foto-dokumentacije koja prati rekonstrukciju Muzeja.

“U toku večeri uživaćemo u zanimljivom i interaktivnom muzičkom programu pod nazivom `Noć muzike` u okviru koje će se studenti muzičkog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci predstaviti nizom kamernih koncerata u novom adaptiranom prostoru”, najavljuju iz Muzeja savremene umjetnosti.

Na platou ispred Muzeja nastupaće di-džej Dalibor D i “Lajv loping”, muzički performans Alberta Savića.

Ovogodišnja tema “Evropske noći muzeja” je “Moć muzeja”.

Specijalni gosti “Noći muzeja” su polaznici škole crtanja i slikanja umjetnika Renata Rakića, koji će inspirisani događajima zabilježiti svoje likovne impresije.

“Noć muzeja” se realizuje uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, “Elektroprivrede Republike Srpske” i grada Banjaluka, u okviru manifestacije “Proljeće u Banjaluci”.

 

 

 

 

Ostavite komentar: