Muzej RS ponovo otvoren: Posjete izložbama samo uz mjere opreza

12.05.2020. | 18:56

BANJALUKA – Nakon što je u proteklom periodu bio zatvoren zbog povećanih mjera prevencije i suzbijanja pandemije virusa korona, Muzej Republike Srpske od juče je ponovo otvoren za posjetioce.

Muzej je u proteklom periodu radio smanjenim kapacitetom, nije bio otvoren za posjete, ali su svi zainteresovani imali priliku da uživaju u digitalnom sadržaju koji je bio pripremljen i dostupan na zvaničnim stranicama ove ustanove.

– Realizovali smo nekoliko projekata koji posjetiocima omogućavaju virtuelni obilazak stalne izložbene postavke, i to virtuelnu šetnju kroz stalnu izložbenu postavku. Takođe, pripremili smo digitalno izdanje “Monografije Muzeja Republike Srpske” i “Narodnog bukvara”, a u pripremi su i ostala izdanja koja će ubrzo biti dostupna široj javnosti, s obzirom na blago smirenje situacije u vezi s virusom korona – naznačili su iz Muzeja Republike Srpske.

Muzej je za posjetioce otvoren, ali uz strogo poštovanje mjera predostrožnosti koje je preporučio Republički štab za vanredne situacije.

– U narednom periodu u planu je otvaranje izložbi “Povratak u svijet iluzije” i “Višedecenijska arheološka istraživanja lokaliteta Donja Dolina”. Pozivamo sve posjetioce da posjete našu stalnu izložbenu postavku – dodaju iz Muzeja RS.

 

Izvor:(Glas Srpske)

 



Oznake: Muzej RS