Mlada banjalučka glumica Milica Stanković igra u seriji i filmu “Oluja”

10.07.2021. | 09:17

Talentovana banjalučka glumica, inače član 10. generacije polaznika Studija “Jazavac”, izabrana je na audiciji za ulogu u filmu i seriji “Oluja”, dobivši iznenadnu priliku da se oproba u vodama velike produkcije i da sarađuje sa velikim glumačkim imenima poput Jove Maksića i Davora Janjića.

Režiser Miloš Radunović počeo je ove sedmice snimanje filma po događaju koji predstavlja jednu od najvećih tragedija srpskog naroda od Drugog svjetskog rata. To je prvi put da srpska kinematografija pokriva temu stradanja Srba u pogromu iz 1995. godine, a projekat će činiti dugometražni igrani film i 12 epizoda serije. Simpatična djevojčica kaže da je ova prilika ostvarenje njenih snova, bez obzira na težinu zadatka i izazov velike teme, navodeći da je “glavni krivac” za odlazak u glumačke vode ljubav prema pozorištu.

– Od svojih najmlađih dana sam bila redovan posjetilac u pozorištima i nekako sam na taj način baš zavoljela pozorišnu scenu. Čula sam za Studio “Jazavac” i odlučila da se upišem, tj. da se počnem baviti glumom. Radeći u “Jazavcu” dobila sam i-mejl i obavještenje o audiciji za glumce u filmu i seriji “Oluja”, na koju sam se prijavila, kako bih prije svega doživjela taj osjećaj kastinga, audicije. Iskreno, nisam se nadala niti očekivala da bih baš ja mogla da dobijem tako veliku ulogu. Kada su me nazvali iz produkcije i rekli da sam baš ja odabrana, bila sam presrećna i iznenađena, a dva puta sam ih zvala da provjerim da li je to sigurno i smijem li javiti svojim prijateljima – rekla je Milica Stanković za “Glas Srpske”.

Set “Oluje” krajnje je ozbiljna produkcija, koja paralelno sprema igrani film i seriju, uz vrhunsku glumačku ekipu i ozbiljan budžet. Ipak, mlada glumica kaže da se kompletna ekipa pobrinula da njeno prvo profesionalno snimanje prođe na pravi način.

– Samo snimanje i setovi su mnogo teži nego što sam zamišljala, ali je isto tako mnogo zabavno i uživam u svakom momentu snimanja. Cijela ekipa me je prihvatila kao da sam već igrala sa njima i, iskreno, ne bih znala reći ko je bolji prema meni. Glumci, šminkeri, kostimografi, svi su sjajni i stvarno je super biti dio ovog projekta – oduševljena je Milica novim glumačkim zadatkom, ali naglašava da je imala ogromnu pomoć iskusnijih kolega i porodice.

– Nakon sto su mi javili da sam dobila ulogu i prije samog odlaska na snimanje, najveću podršku i pripremu sam imala od starijih kolega iz “Jazavca”, tačnije od Ljubiše Savanovića, Dragane Marić i mentora moje generacije Senada Milanovića. Oni su mi pomogli da znam šta me čeka na snimanjima, kako će to sve izgledati i kako da sve to odradim. Na setovima i na snimanju najviše vremena provodim sa Ivanom Vujićem, koji je malo stariji od mene, ali sa mnogo većim iskustvom u ovako velikim filmovima. Što se tiče porodice, bez njihove podrške ništa od ovoga ne bih ni radila – dodaje ona za “Glas”.

Polaznica Studija “Jazavac” kaže da obožava da gleda filmove i predstave malo lakše tematike od one koje trenutno snima i da poštuje sve glumce iza kojih stoji talenat i veliki rad.

– Najviše volim da gledam zabavne filmove, komedije, malo drugačije tematike od ovog mog prvog filma i moje prve uloge. Od uzora ne mogu da imenujem nikoga posebno jer ih je previše dobrih na sceni. Od svakoga od njih pokušavam da “prepišem” ono najbolje, a jedna od njih je i Marija Pikić, sa kojom imam priliku da igram u ovom filmu – jasna je mlada glumica.

Senad Milanović, jedan od najtalentovanijih banjalučkih glumaca mlađe generacije, ujedno i njen mentor u studiju “Jazavac”, za svoju štićenicu ima samo riječi hvale.

– Milica se uključila u rad Studija “Jazavac” u septembru prošle godine kao 10. generacija studija. Ona je slobodna, maštovita, marljiva, empatična i jako draga osoba, sa neizmjernom količinom talenta za ovaj poziv. Njeni roditelji su je lijepo usmjerili i vaspitali i ona je, prije svega nabrojanog, jedan jako dobar čovjek. Dobila je ulogu u seriji i filmu “Oluja”, prije svega jer je odgovarala opisu lika 100 odsto, ali zbog toga što smo radili par dana na separatima koje su dobili i rezultat je bio upravo to – dobila je ulogu! Ne sumnjam da će njena rola ostati zapamćena, jer ona to, prosto rečeno, zaslužuje – kaže Milanović.