Milenković dobio Februarsku nagradu: Violinista donirao novac u humanitarne svrhe

02.02.2023. | 19:17

Violinisti Stefanu Milenkoviću uručena je Februarska nagrada na svečanoj akademiji, za doprinos u realizaciji projekta Grad Novi Sad – Evropska prijestonica kulture, i svjetska umjetnička i profesionalna ostvarenja.

Profesor na FMU u Novom Sadu i umjetnički direktor Gradske koncertne dvorane zahvalio je upravi grada i njegovim stanovnicima, pa otkrio da će nagradu od nešto više od 1.000 evra (130.000 dinara) donirati Akademiji umjetnosti.

“Moj život u Novom Sadu je nevjerovatan, imamo mnogo prijatelja, ali naravno, puno je i odgovornosti. Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača Grmi, zatim festival kamerne muzike Blisko, a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste.

Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na povjerenju svima, a moja poruka za mlade talentovane ljude je da ne možete pretjerati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove”, rekao je Milenković na svečanosti povodom obilježavanja Dana grada.

Februarska nagrada dodjeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija djela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana.