Međunarodni festival dječijeg folkora „Vaskršnji koncert“

BANJALUKA – U organizaciji ANIP „Mladost“ od 1. do 5. maja biće održan 16. međunarodni festival dječijeg folkora „Vaskršnji koncert“.

Kako su saopštili organizatori, cilj manifestacije je tradicionalno okupljanje dječijih folklornih ansambala iz regiona, koji promovišu raznolikost folklorne kulture i izvornosti melosa.

„Vaskršnji koncert“ je postao multikulturalan jer učesnici istovremeno predstavljaju svoje države, narode i nacionalne manjine.

Na festivalu, koji okuplja djecu od šest do 16 godina, ove godine učestvovaće 13 kulturno-umjetničkih društava iz: Poljske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Osim u Banjaluci, festival će biti održan u Gradišci i Maslovarama u Kotor Varošu.

U okviru festivala, planirane su radionice za sve učesnike, kao i „Gastro fest“ 2. maja u Zalužanima, gdje će se predstaviti šest udruženja žena sa tradicionalnom hranom i četiri majstora starih zanata.

Otvaranje festivala planirano je da bude na tvrđavi Kastel, a u slučaju nevremena biće održano u Gradskom pozorištu „Jazavac“.

 

Ostavite komentar: