“Maša i medo” otvorili “Snješkovo”: Šta još očekuje mališane

17.12.2020. | 10:48

Uz manji broj posjetilaca i s smanjenim programom, uz poštovanje epidemioloških mjera, a uz predstavu “Maša i medo” u Dječijem pozorištu Republike Srpske otvorena je manifestacija “Snješkovo”.

– Postupajući po svim epidemiološkim pravilima, Dječije pozorište je uspjelo da pronađe najbolji način da ne bi razočarali mališane i njihova očekivanja. Uz slatkiše, balone i još mnogo poklona, bilo je ovo veče za pamćenje – naveli su iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Ove godine nisu organizovane radionice slikanja, čitanja bajki, škole plesa i ostale aktivnosti koje su inače pratile ovu manifestaciju te su na repertoaru samo redovne predstave Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

– Odluka da se uprkos teškim okolnostima izazvanim pandemijom virusa korona ipak izgradi snježni grad, motivisana je namjerom da nacionalni teatar ne iznevjeri mališane i njihove roditelje u mjesecu dječijih radosti. Darivanje, kao plemeniti ljudski čin, ono je što mora biti snaga i vjera da smo zajedno i u ovim teškim vremenima – objasnili su ranije iz DPRS.

Redovne predstave sa repertoara Dječijeg pozorišta, do 30. decembra, u okviru “Snješkova” biće igrane četvrtkom, petkom i subotom u 18, odnosno nedjeljom u 11 časova.

Kako su najavili iz Dječijeg pozorišta RS, za najmlađu pozorišnu publiku biće priređena i poklon-knjiga “Medna kaša grofice Berte” Aleksandra Dime, u prevodu Ranka Risojevića. Po pomenutoj bajci nastala je predstava “Koboldi” u režiji Todora Valova, koja je na repertoaru 29. decembra, kada će posjetioci dobiti knjigu na poklon.

Predstava “Ružno pače” na programu je večeras od 18 časova, a sutra u istom terminu biće odigrana predstava “Peća i vuk”.