Lordan Zafranović potvrdio: Dolazim u Banjaluku zbog snimanja filma “Djeca Kozare”

24.02.2021. | 18:30

Jedan od najvećih eks-jugoslovenskih i evropskih filmskih režisera Lordan Zafranović boraviće 2. i 3. marta u Banjaluci te će se tom prilikom sastati sa kulturnim radnicima iz Srpske s kojima će razgovarati o svojim planovima da snimi film “Djeca Kozare”.

“U ovom trenutku ne mogu vam više reći, jer je organizaciju mog dolaska u Banjaluku na sebe preuzeo producent ovog filma”, istakao je on dodajući da ni nakon svih peripetija u vezi sa scenarijem nije odustao od snimanja ovog filma.

Filmski centar Srbije je sredinom prošle godine odlučio da finansijski podrži snimanje ovog filma, ali, kako kaže Zafranović, radi se o sredstvima koja nažalost nisu dovoljna za snimanje jednog ovako velikog i zahtjevnog filmskog projekta na kojem on radi već gotovo 30 godina.

“Vidjećemo šta će biti u Banjaluci. U svakom slučaju pokušaću da nađem i kooproducente u Hrvatskoj, jer mislim da je i njoj potreban jedan ovakav film i da je to način da ona sa sebe skine tu sjenu ustaštva”, poručio je Zafranović koji posljednjih desetak godina živi i radi u Pragu.