Lider Srbije reagovao: “Dara iz Jaenovca” je važan film za našu djecu, snimaće se i film o Oluji

27.02.2021. | 13:11

Film “Dara iz Jasenovca” je važan za naš narod i djecu, jer nam djeca ne znaju gotovo ništa o Jasenovcu, a političke reakcije o filmu samo potvrđuju da mnogi u regionu i svijetu smatraju da Srbe, čim se malo homogenizuju i ojačaju, treba “udariti po glavi” i spustiti, izjavio je predsjednik Aleksandar Vučić.

Kako je rekao to je jedno divno i jezivo mjesto – divna pridroda, a najjezivije mjesto zbog počinjenih zločina, u kojem uvijek čujete tišinu, kao i u Hirošimi. Sa druge strane, ukazao je da političke reakcije, do Florijana Bibera do drugih jasno pokazuju šta su oni želeli.

“Niko nije takav komentar dao za film o Srebrenici, a tamo se desio strašan zločin. Tada nije bilo da nije dobra viktimizacija, ali kada Srbi naprave film o tome da su žrtve, onda je užas praviti viktimizaciju, jer Srbi će ponovo da budu homogeni, a čim Srbi malo ojačaju treba ih udariti u glavu i spustiti. To misle mnogi u regionu i svijetu”, rekao je Vučić.

Dodao je da će biti još sličnih filmova – danas se emituje jedan od Svetozaru Miletiću, a snimaće se i film o Oluji.

“Sve što decenijama nismo radili, sve ćemo da uradimo”, rekao je Vučić i dodao da mu je majka rekla da , ako je on “bar malo doprinio filmu, to bio najpametniji način da vrati, da se oduži za spaljenje kuće Vučića, za ubijenog djeda”.

“Vratili smo zbog stotina hiljada naših ubijenih ljudi, bar da se njihova imena i istina ne zaborave”, rekao je Vučić. On je podsjetio da je finansiranje tog filma pomogla država, kao što će pomoći i gradnju kompleksa u Donjoj gradini, koji je u planu, te da je odlikovao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i scenaristu Natašu Drakulić.

“I to je ono što ja mislim o filmu”, poručio je predsjednik. On je dodao i da zahvalan reditelju Gagi Antonijeviću na tome što je rekao povodom snimanja ovog filma da to “neki nisu mogli, jer nisu imali para ili je ekonomija bila upropašćena, a drugi nisu smjeli, ali je Vučić i mogao i smio”.

To je, kaže, nešto “najljepše što je neko rekao o njemu”.