Lepa Brena: Balašević je ostavio neizbrisiv trag u umjetnosti

19.02.2021. | 22:07

Čitav Balkan tuguje zbog smrti kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo danas na Infektivnoj klinici u Novom Sadu.

Da je bio voljen među pjevačima, govori i činjenica da su se sve velike zvijezde sa prostora bivše Jugoslavije oprostile od “panonskog mornara”, a među njima i Lepa Brena.

“Otišao je još jedan veliki pravi pjesnik, čovjek koji je pjevao o ljubavi i životu na nama blizak način, veoma originalan i jedinstven , čovjek koga smo voljeli jer je bio dostojanstven. Ostavio je iza sebe neizbrisiv trag u umjetnosti. Neka mu je vječna slava”, poručila je Brena za Nova.rs.

Podsjetimo, Balašević je prije tri dana primljen na Infektivnu kliniku gdje se liječio od upale pluća. Đorđe Balašević bio je jugoslovenski i srpski kantautor i pjesnik. Bio je član grupa Žetva i Rani mraz, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 12 albuma. Glumio je u nekoliko televizijskih serija, za koje je pisao i muziku.

Slavni kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas, u 67. godini života na na Infektivnoj klinici gdje se liječio od upale pluća. Od voljenog muzičara oprostili su se i Ceca Ražnatović, Nikola Kojo, Bajaga, Bora Đorđević, Željko Joksimović i mnogi drugi.

Objavljuje BL PortalPetak, 19. veljače 2021.