Laskavo priznanje: Nenadu Jezdiću Gran-pri “Naisa”, publika glumca ispratila uz vatromet i nagrade

28.08.2021. | 14:48

Najznačajnija nagrada Filmskih susreta u Nišu, Gran-pri “Naisa” za najboljle glumačko ostvarenje na festivalu, dodjeljena je Nenadu Jezdiću za ulogu u filmu “Vikend sa ćaletom”, reditelja Miroslava Momčilovića u produkciji United Media.

Uz festivalske nagrade i tradicionalni vatromet završeni su 56. Filmski susreti u Nišu koji su se od 20. avgusta održavali na Ljetnjoj pozornici.

Jezdić je primajući nagradu rekao da je “srećan, ponosan ali ne i gord”.

“Moja radost i moja sreća bi ove večeri bili čin sebičluka i egoizma, a da se večeras sa posebnom zahvalnošću ne setim svih ljudi koji su radili film “Vikend sa ćaletom”, izjavio je Jezdić.

On se posebno zahvalio piscu, scenaristi i reditelju Miodragu Momčiloviću i partneru iz filma, glumcu Branku Vidakoviću.

“Cara Konstantina” dobio je Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića u filmu “Toma”, dok je “Caricu Teodoru” za ulogu Silvane Armenulić u istom filmu dobila glumica Tamara Dragićević.

Po mišljenju žirija, najbolju debitansku ulogu ostvario je Vukašin Jovanović, za ulogu u filmu “Ne igraj na Engleze”.

Na svečanoj dodjeli nagrada, već po tradiciji dodjeljena je i posebna nagrada “Milorad Mandić Manda” za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u filmovima u prethodnoj godini, a ona je ove godine pripala Gordanu Kičiću za ulogu u filmu “Realna priča”.

U konkurenciji za nagrade na ovogodišnjim Filmskim susretima bili su glumci koji su glumili u 11 filmova.

Ove godine o nagradama je odlučivao žiri koji su činili glumci Branislav Tomašević i Svetislav Bule Goncić, kao i predsjednica Ljiljana Dragutinović.

Nakon dodjele nagrada i muzičkog performansa pred publikom na Ljetnjoj pozornici posljednje festivalske večeri, nakon svečanog zatvaranja, kao gostujući filmovi biće prikazani dokumentarac “Glumčina” Vladimira Ristića i epizoda dokumentarno-igrane serije “Branilac” u režiji Jelene Svetličić i Gojka Despotovića.