Kulturni događaj sezone: Džon Malkovič stiže u Srbiju

23.07.2022. | 14:31

Na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana 8. avgusta gostovaće čuveni holivudski glumac Džon Malkovič sa multimedijalnom predstavom “Paklena komedija – ispovijest serijskog ubice” u kojoj nastupa u pratnji Orkestra Bečke akademije i Vroclavskog baroknog orkestra.

“Paklena komedija – ispovijest serijskog ubice” govori o Džeku Untervegeru, austrijskom piscu i serijskom ubici, poznatom kao ubica iz bečkih šuma, koji je 1976. osuđen na zatvorsku kaznu za ubistvo osamnaestogodišnje Margret Šafer, a potom u zatvoru otkrio dar za pisanje i autobiografskim romanom “Čistilište ili izlet u zatvor – Izvještaj krivca” doživio slavu.

“Očekuje se da će veliki broj ljudi doći na ovaj centralni kulturni događaj tokom avgusta”, istakao je Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara.

Kulturni događaj sezone, svakako, neće zasjeniti ni ostala dešavanja na Zaječarskom kulturnom ljetu na Feliks Romulijani na kojem će 3. avgusta biti priređen koncert Bore Dugića, 6. avgusta na programu je Festival tanga, 10. avgusta koncert Pavline Radovanović, koja živi u enklavi u Orahovcu na Kosovu, 18. avgusta je koncert Beogradskog džez seksteta, a 21. avgusta koncert Vonder stringa.