Kraj nakon završetka turneje: Grupa ABBA najavila konačan razlaz

Članovi grupe ABBA najavili su da će se, uprkos izdavanju dva nova singla i albuma i predstojećoj turneji koja će, kako su rekli, “promijeniti muzičku industriju”, definitivno razići nakon završetka turneje.

Aneta Faltskog (71), Ana-Frid Lingstad (75), Bjorn Ulveus (76), i Beni Anderson (74), koji su se prvi put razišli 1982. godine, oduševili su svoje poklonike kad su najavili senzacionalan povratak s novim pjesmama nakon 39 godina.

Kada je riječ o prvom razlazu članova grupe, Beni Anderson je rekao: “Nikad nisam sebi rekao da se ABAB nikada više neće okupiti, ali sad vam mogu sa sigurnošću reći: to je to”.

Istovremeno je najavio dugo očekivano ponovno okupljanje grupe. Kazao je da je “ponovo zajedničko stvaranje muzike bilo zaista prekrasno”, ali da to više ne planiraju ponoviti.

Ipak, pred njihovim je obožavateljima turneja u 2022. godini. Album Aba vojaž (Abba Voyage) koji nakon 40 godina muzičke pauze donosi 10 novih pjesama izlazi 5. novembra, a karte za prateću istoimenu turneju, koja počinje 2022. godine već su u prodaji.

“Vojaž” je veliki projekat koji uključuje namjenski izgrađenu arenu u londonskom Olimpijskom parku i moći će primiti 3.000 ljudi, zatim nastupe benda od 10 članova uživo, 800 animatora, kao i stvaranje digitalnih “Abatara” od popularne četvorke.

Digitalni avatari izgledaju kao mlađe verzije članova grupe i radiće se o najnaprednijoj tehnologiji koja se ikada dosad koristila u sektoru muzike uživo. Obožavaoci će definitivno saznati o čemu se radi 27. maja 2022, kad će ABA-in “Vojaž” biti otvoren u novoj londonskoj ABA Areni.

Ostavite komentar: