Konstrakta oduševila publiku u Izraelu: Promijenila koreografiju i dobila pozitivne reakcije VIDEO

08.04.2022. | 19:26

Predstavnica Srbije na Evroviziji, Ana Đurić Konstrakta, oduševila je i publiku u Izraelu.

Konstrakta je naime 5. aprila otputovala u Tel Aviv zajedno sa više od 20 delegacija umjetnika iz cijele Evrope koji će učestvovati na Evroviziji.
Ovaj veliki koncert predstavnika održava se neposredno prije samog takmičenja za Pjesmu Evrovizije, koja će ove godine održati u Torinu u maju mjesecu.
Konstrakta je tom prilikom promijenila kostim, te je nastupila u crvenoj haljini, što je mnoge oduševilo, a tu su bili neizostavni bijeli peškiri u ruci. Međutim, koreografija je bila drugačija, što svakako nije negativno uticalo na reakcije publike, naprotiv.

Neobičan stajling, kao i scenski nastup publiku su “hipnotisali”. Još uvijek nije poznato da li će takav kostim i scenske rekvizite imati i na velikoj sceni Evrovizije u Italiji.
Podsjetimo, prethodni događaji “Israel Calling”, sa desetinama zemalja učesnica iz cijele Evrope, bili su veliki uspjeh među umjetnicima i delegacijama i postali su važan dio promocije i izlaganja prije samog takmičenja.

https://www.youtube.com/watch?v=n2pbNxvoKS0

Pored toga, događaji su postavili Izrael u pozitivno svjetlo u medijima i društvenim medijima širom Evrope i pomogli da se ispriča priča o Izraelu dok su umjetnici postali ambasadori zemlje.
Inače, domaćini su na sinoćnjem takmičenju pitali Anu Đurić Konstraktu sa kojim bi ovogodišnjim izvođačem otpjevala duet.
“Napravila bih hor sa svim takmičarima”, odgovorila je Konstrakta, nakon čega je pozvala sve da zapjevaju njenu pjesmu, što su i učinili.