Koncertom muzičke dive Beti Đorđević zatvoren 3. festival džez muzike Intime Jazz Fest

Koncertom istinske muzičke dive bivše Jugoslavije Beti Đorđević u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zatvoren je 3. festival džez muzike Intime Jazz Fest.

Na sceni sa Beti Đorđević nastupili su izuzetni muzički umjetnici Max Kochetov (saksofon), Branko Marković (kontrabas),Milovan Paunović (klavir) i

Dušan Ivanišević (perkusije). Publika je bila u prilici da uživa u vrhunskom izvođenju poznatih džez standarda, ali i najvećim hitovima ove muzičke dive.

Koncert je održan je uz primjenu svih poprisanih mjera i preporuka nadležnih organa – mjerenje tjelesne temperature, te obavezno nošenje zaštite maske i održavanje fizičke distance.

Koncertom u Banjaluci Beti Đorđević dokazala je da i danas plijeni svojim osmijehom, cjelokupnom scenskom pojavom i izvanrednim pjevanjam.

“Jako mi je drago da sam večeras ovde. Jedva sam čekala susret sa publikom. Postojanje ovog festivala je dokaz da ima publike za džez muziku, a ja nikada nisam odustajala od muzike koju volim i slušam. Bilo je perioda kada je ta muzika bila skrajnuta, desilo se doba turbo – folk muzike i tada smo se moje kolege i ja sklanjali. Imala sam i tada ponude da „koketiram“ sa tim žanrom, ali ja nisam pristajala, a to se isplatilo, jer sam ostala dosledna sebi. Presrećna sam što me glas nije izdao”, kazala je Beti Đorđević, prenosi Mondo portal.

3.festival džez muzike Intime Jazz Fest konceptualno je zamišljen kao kamerni festival džez muzike koji će se fokusirati na manje sastave i vrhunske soliste ovog muzičkog žanra, uključujući maksimalno formacije do džez kvarteta koji su ušli u festivalsku selekciju.

“U najčudnijim uslovima, sudeći po reakcijama publike i učesnika, ispostavilo se da smo možda imali i najbolji festival do sada. Ne možemo da ne budemo zadovoljni. Žao nam je što je kapacitet ograničen, a interesovanje je bilo takvo da bi svi koncerti ispunili Koncertnu dvoranu do posljednjeg mjesta. Iz tih razloga potrudili smo se da svi koncerti budu snimljeni sa više kamera u HD rezoluciji, tako da ćemo to emitovati na našem YouTube kanalu za sve one koji nisu bili u prilici da prisustvuju ovogodišnjem Festivalu”, rekao je direktor Banskog dvora Mladen Matović.

Čast da otvori festival pripala je vrhunskom džez sastavu “Tamara Obrovac Transhistria Quartet“.

Drugog dana Festivala predstavio se renomirani internacionalni džez sastav Per “Bass Viking” Mathisen Trio.

Trećeg dana Festivala džez muzike predstavili su se istaknuti banjalučki muzički umjetnici “BL Jazz Voices”.

 

 Ostavite komentar: