Koncert u Banskom dvoru: “Tamo gdje ljubav počinje”

19.03.2019. | 11:11

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 28. marta 2019. godine (četvrtak) u 20.00 časova održaće se koncert TAMO GDJE LjUBAV POČINjE, Andrej Pucarević – vokal i gost Arsen Čarkić – klavir.

Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora od četvrtka, 21. marta 2019. godine.

Andrej Pucarević (Banja Luka, 04. decembar 1978.), BiH – bosanskohercegovački je pjevač rok-a, pop-a i zabavne muzike.

Andrej se vrlo rano počeo baviti muzikom, a prve nastupe u popularnim banjalučkim lokalima, imao je sa nepunih 15 godina (1993.).

Svoju solo karijeru započeo je 1996. godine, sa pjesmom „Kao da je juče bilo“, na tada popularnom Vidovdanskom festivalu u Banjaluci, u čijem žiriju se, pored ostalih, nalazio i poznati beogradski kompozitor Kornelije Kovač, koji je tom prilikom zapazio Andrejov talenat, te mu ponudio saradnju u Beogradu. Na Vidovdanskom festivalu Andrej je osvojio Prvo mjesto za „Nagradu publike“ i „Nagradu za interpretaciju“. Obzirom da je tada bio veoma mlad, Andrej nije prihatio poziv od Kornelija Kovača, te je ostao u svom rodnom gradu.

1999. Andrej učestvuje na čuvenom festivalu Šlager Sezone, na kojem se takođe birala i pjesma za Evroviziju. Andrej je bio prvi banjalučki pjevač koji je probio led i nastupio na ovako važnom festivalu. Izvodio je pjesmu „Suze za kraj“, zajedno sa Romanom Panić, kao pratećim vokalom. Pjesma Suze za kraj je u vrlo kratkom periodu postala regionalni hit, a Andrej vrlo brzo postaje jedan od najtraženijih pjevača u BiH. Osim Andreja, na ovom takmičenju učestvovali su i Dino Merlin & Beatrice, Sead Memić-Vajta, Hari Mata Hari, Igor Vukojević, Sarajevska Ruža, Željka Katavić Pilj, Dražen Žerić-Žera i mnogi drugi.

2000. godine učestvuje u takmičenju Izbor pjesme BiH za pjesmu Evrovizije sa pjesmom „Priča se“ (tekst/muzika Momo Nikić, aranžman Dušan Šestić)

Do 2001. ne prolazi ni jedan festival bez Andrejovog učešća. Uslijedio je Bihaćki Festival na kojem Andrej nastupa sa pjesmom „Samo se okreni“. Ubrzo zatim slijedi i Internacionalni Festival Podgorica 2001, gdje nastupa sa duetskom pjesmom „Nem“ zajedno sa beogradskim pjevačem, kantautorom Oliverom Stoiljkovićem. Pored Andreja i Olivera nastupali su i Toše Proeski, Knez, Fanki Dži i mnogi drugi. Pjesma munjevito postaje hit u cijelom regionu.
Nedugo zatim, učestvuje i na festivalu Sunčane Skale sa pjesmom Neka se nebo otvori.

Pred kraj iste godine izdaje svoj prvi album pod nazivom „Andrej“, za tada aktivnu izdavačku kuću u skopu NTV – Nezavisna Radio Televizija. Na promociji albuma koja se održala u popularnom banjalučkom klubu „Kajak“, prisustvovali su Romana Panić, Oliver Stoiljković, Ivan Gavrilović, Amir Kazić – Leo, Sandi Cenov.

2002. godine Andrej Osvaja nagradu za pop pjevača godine, na popularnom Oskaru Popularnosti. Takođe, nominovan je za „Album Godine“ na prestižnom takmičenju „Nagrada Davorin“ 2002.

2003. godine učestvovao je kao gost na koncertu Kemala Montena u duetskoj pjesmi Daleko u Dvorani Borik u Banjaluci i na nastupu Goce Tržan sa pjesmom 1200 milja u banjalučkoj diskoteci Mjuzik Hol.

Trenutno Andrej radi i snima materijal za novi album a njegovi nastupi su i dalje zapaženi i traženi kako u BiH, tako i u ostalim zemljama (Švicarska, Češka, Švedska, Hrvatska, Srbija i mnoge druge).

Arsen Čarkić, svoje muzičko obrazovanje započinje u Sarajevu 1985. godine sarađujući sa profesorima Srđanom Dalagijom i Vericom Verbič, sa kojima osvaja brojna priznanja i nagrade na festivalima i takmičenjima bivše SFRJ.

1992. godine upisuje Srednju muzičku školu „Stanković“ u Beogradu u klasi profesorke Ljiljane Janković, takođe sarađujući sa profesorima Goranom Brkovićem i Goranom Radićem, te u umjetničkom studiju profesorke Jokut Mihailović.

1994. godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu gdje studira u klasi profesora Kemala Gekića. U istom periodu učestvuje na pijanističkim festivalima Vredenburg (Holandija) i Interart u Budimpešti, posvećenim Francu Listu.

Studije nastavlja 1997. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Jokut Mihailović, a naredne godine dobija nagradu fondacije „Olga Mihailović“ za najtalentovanijeg studenta.

1999. godine pravi niz resitala po Beogradu i Srbiji (Kolarčeva zadužbina, Galerija SANU, Kulturni Centar Beograda…) za koje dobija pozitivne stručne kritike, te pravi snimke za Radio-Televiziju Srbije.

U periodu 1999-2000. godine radi kao demonstrator klase Jokut Mihailović na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i kao asistent Klavirskog odsjeka na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

2001. godine se sa porodicom vraća u Republiku Srpsku, i iste godine pravi solistički koncert u okviru festivala „Sarajevska zima“ koji je od strane publike proglašen za najbolji koncert festivala.

2002. godine počinje da radi kao profesor u Srednjoj muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci. Od 2003. godine radi na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, gdje upisuje i završava magistarske studije u klasi profesorke Nevene Popović.

2009. godine izabran je u zvanje docenta na Katedri za klavir Muzičkog odsjeka banjalučke Akademije umjetnosti, gde je pored nastave klavira, držao predavanja korepeticije i čitanja sa lista, te paralelno radio kao umjetnički saradnik u klasama profesorke Radmile Smiljanić i profesorke Snežane Savičić-Sekulić.

Od 2014. godine i izbora u zvanje vanrednog profesora radi sa svojom klasom na Katedri za klavir na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, te predaje Metodiku nastave klavira.

Tokom svog školovanja i karijere ostvaruje uspješnu saradnju sa uvaženim profesorima poput profesorke mr Nevene Popović, profesorke mr Jokut Mihailović, profesora mr Kemala Gekića, primadone Radmile Smiljanić, profesorke dr Desanke Trakilović, maestra profesora Stanka Šepića, maestra profesora Ognjena Bomoštara i drugih.

Nastupao je sa poznatim imenima muzičke scene kao što su: dr Željko Pavlović (Filharmonija Hjuston, koncertmajstor, USA), mr Snežana Savičić-Sekulić (prvakinja Beogradske opere), Nataša Jović-Trivić (Beogradska opera), Shoko Kanno, mecosopran, Tokio/Beč, dr Dakić Olja (Berlinska Opera), Oliver Njego (prvak Beogradske opere), maestro mr Đorđe Stanković (dirigent Beogradske opere i opere Madlenianum), Banjalučka filharmonija, Orkestar Muzičke akademije Sarajevo, Sarajevska filharmonija, Kraljevski gudači sv.Đorđa, Orkestar Srednje muzičke škole „Stanković“, Orkestar Srednje muzičke škole „Vlado Milošević“, Hor „Srbadija“, Anasmbl „Banjalučanke“, Srpsko pjevačko društvo „Jedinstvo“, itd. Zabilježio je nastupe u salama: Anton Bruckner Hall (Linz, Austria), Beogradske filharmonije, Sarajevske filharmonije, Banskog dvora – Kulturnog centra, Male sale Kolarčeve zadužbine, Galerije SANU, Galerije Kulturnog centra Beograda, sarajevskog Doma Armije, Doma Vojske Jugoslavije, Kamerne sale Akademije umjetnostiUniverziteta u Banjoj Luci, Koncertne sale Slobomir univerziteta, Velike sala Kulturnog Centra Bijeljina, Galerije Muzeja savremene umjetnosti Republike Srbije itd, a u kojima je nastupao kao solista, svirajući resitale i koncerte sa orkestrom, te kao kamerni muzičar i klavirski saradnik.

Više puta je učestvovao kao član žirija na brojnim međunarodnim takmičenjima iz oblasti dirigovanja i klavira.

(BL PORTAL)