Koncert kantautora Igora Božanića 05. septembra u Art dvorištu

U Art dvorištu Banskog dvora 05. septembra 2019. godine (četvrtak) u 20.00 časova, održaće se koncert kantautora iz Banjaluke Igora Božanića.

-Prvi put sam bio u Art dvorištu kad je u Banjaluci gostovala francuska kantautorka Pomme i bilo mi je drago što je napokon osmišljeno takvo mjesto gdje se mogu održavati koncerti koji nisu za kafane i barove i na kojima je, s obzirom da su pri Banskom dvoru, prisutna jedna doza svečanosti i gdje publika dolazi s ciljem da sluša izvođača. Nadam se da će mi nastup u Art dvorištu omogućiti još bolje upoznavanje sa banjalučkom publikom, a da to nije u nekom lokalu punom graje i zveckanja čaša, već u prostoru gdje su pristupačnost i bliska atmosfera na najvišem nivou – kazao je Igor Božanić.

Igor Božanić je kantautor iz Banjaluke. Aktivan je na nezavisnoj muzičkoj sceni od 2017. godine kada je nastupio na „Indirekt“ festivalu u Umagu. Do sada je samostalno objavio tri EP izdanja: „Let me sleep“, „If I was a fish I would cry“ i „Palm wanderer“. Objavio je i numeru „Snijeg“ novog muzičkog pravca inspirisanog sevdahom. Na festivalima na kojima je učestvovao, „Ment“, „Americana“, „Novi val“, „Začarana močvara“ i „Šakan“ publika je imala samo pozitivne kritike na njegov već sada prepoznatljiv umjetnički izraz. Jednostavnošću, nježnom gitarom i šaputavim vokalom njegove pjesme na maternjem i engleskom jeziku ”klize po podsvijesti kao da su oduvijek tu bile”. Na koncertu u Art dvorištu Igor će izvesti i svoje nove pjesme u kojima se takođe osjeti uticaj sevdaha.

 

(BL PORTAL)Ostavite komentar: