Kolege stižu na sahranu: Posljednji ispraćaj čuvenog glumca Milana Laneta Gutovića

28.08.2021. | 12:52

Sahrana čuvenog glumca Milana Laneta Gutovića počeće u 13 sati u porti crkve Svete Trojice u Kumodražu.

Kolege, prijatelji, komšije i poštovaoci Lanetovog rada već pristižu na kumodraško groblje, a među prvima stigle su kolege Goran Sultanović i Tihomir Stojković.

Sultanović je vidno uznemiren došao i stao sam kraj crkve, dok je Tihomir bio u društvu prijatelja.

Jugoslovensko dramsko pozorište obavjestilo je javnost o sahrani Laneta Gutovića, kao i o tome da će komemoracija Gutoviću biti održana u petak 10. septembra, u 12 sati u JDP.

Kako su mediji navodili, glumac je navodno izrazio želju da ne bude sahranjen u Aliji velikana ili u Aleji zaslužnih građana.

Podsjetimo, Poznati glumac preminuo je u srijedu u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od postkovid sindroma. On je 13. avgusta primljen na Vojnomedicinsku akademiju zbog sumnje da je zaražen koronom. Prije nego što je prošlog četvrtka priključen na respirator bio je na haj flou maski preko koje je dobijao kiseonik.

Kako je ranije rekao za Telegraf.rs izvor koji je uključen u glumčevo liječenje, tim ljekara koji brinu o njemu siguran je da se u Gutovićevom slučaju radi o postkovid sindromu. Promjene na glumčevim plućima ukazuju na tip postkovida ili komplikacije kovida.

Milan Lane Gutović imao je fantastiču karijeru. U pozorištu smo ga gledali u predstavama “Protekcija”, “Kad su cvetale tikve”, “Buba u uhu”, “Ruženje naroda u dva dela”, “Za kim zvono zvoni”, “Pučina”, “Kolubarska bitka”… U filmovima “Tesna koža”; “Laf u srcu”, “Špijun u štikalama” i drugim.