Kobna sudbina prelijepe glumice: Poginula na istom mjestu gdje i Toše

30.03.2023. | 17:07

Hrvatska glumica Dolores Lambaša 29. marta bi proslavila 42. rođendan. Nažalost, prerana smrt oduzela ju je od svih koji su je voljeli.

Dolores je poginula 23. oktobra 2013. godine kod Slavonskog broda, na istoj dionici puta gdje je život izgubio i Toše Proeski. Imala je samo 32 godine, a vijest o njenoj smrti potresla je region. Tada se iz Beograda vraćala za Zagreb sa kolegom Stojanom Matavuljem, a iako su imali u planu da prespavaju u Ilogu, u posljednjem trenutku su se odlučili za noćnu vožnju.

U 6.45 ujutru njihovo vozilo, kojim je upravljao Matavulj, sudarilo se sa drugim automobilom. Od siline udarca oba vozila sletjela su s puta, a mlada glumica, iako je bila vezana, izletjela je kroz prozor.

Sa teškim povredama abdomena i unutrašnjih organa, Dolores je prevezena u bolnicu, gdje je odmah operisana. Međutim, zbog težine njenih povreda ljekari nisu bili optimistični. Samo nekoliko sati kasnije je preminula.

Matavulj je zbog ove nesreće proveo osam mjeseci u zatvoru. S druge strane, majka Dolores Lambaše sigurna je da smrt njene kćerke nije samo ono što je poznato.

-Mi znamo istinu o njenoj smrti, ali još nije vrijeme da govorim o tome. Nijedna kazna nije mi dovoljna za Doloresinu tragičnu smrt – svojevremeno je priznala glumicina majka.

Njen ljubavni život takođe je intrigirao javnost. Dolores je bila poznata po vezama sa starijim muškarcima, a među njima su bili čuveni glumac Ivo Gregurević i Frano Lasić, koji poslije tragedije nikada nije želio da govori o svojoj bivšoj djevojci.