Klinci su ovaj film gledali po nekoliko puta: “Munje” dobijaju nastavak 20 godina kasnije

16.06.2021. | 13:50

Nastavak kultnog filma “Munje”, autora Srđe Anđelića i Raše Andrića, ponovo će okupiti glavni trojac – Popa, Mareta i Gojka.

Naime, Filmski centar Srbije objavio je rezultate konkursa u nekoliko kategorija, među kojima su najveći fondovi za dugometražni igrani film i za komercijalni repertoarski film.

Film “Munje opet”, autorskog tandema Srđe Anđelića i Raše Andrića, na velikom platnu oživjeće glavni trojac – Popa, Mareta i Gojka Sisu, ali će im dodati i nove likove, tinejdžere, koji bi trebalo da predstavljaju most za komunikaciju sa mlađom publikom.

Komisija koja je odlučivala o sufinansiranju žanrovski određenih igranih filmova procijenila je da komercijalni potencijal imaju tri filma: “Obuka” Stanislave Staše Koprivice (kojoj je dodijeljeno 23,5 miliona dinara), “Bibijaka i dobošar” Ivice Vidanovića (22,5 miliona), kao i nastavak kultnog bioskopskog hita “Munje opet” Raše Andrića (14 miliona).

“Trebalo bi da se pojave isti glumci koji su bili u prvim ,,Munjama”, osim naravno našeg prijatelja Glogovca, ali i on će se pojaviti samo ne mogu da otkrijem kako. On nam je u srcima, pa će biti i u filmu”, najavio je Andrić

Reditelj Andrić nije najavio tačan datum početka snimanja jer je kako je rekao to ,,zavisi od njegovih, ali i obaveza glumaca”.

Oznake: Glumci, Holivud, Kultura