Kamena kuća: U utorak otvaranje izložbe “Treptaj duše”

Izložba “Treptaj duše” autora Sonje Spiroske Ostojić i Marina Milutinovića biće otvorena u utorak, 28. marta u Kamenoj kući na tvrđavi Kastel sa početkom u 19.00 časova.

Opisujući radove Sonje Spirovske Ostojić, dr Siniša Vidaković navodi da nam ova umjetnica nudi svoj koncept i pogled na imaginativni svijet koji je započela prvim potezom kista, slikajući žene, sklupčane pod sunčevim zracima prije više od tri decenije.

– One su sada izašle hrabro među nas obučene u Sonjine kreacije, oživljene kroz poetski čin gledajući kako se rulet vrti u noći kabarea. Tu smo zajedno i slavimo život. Autorka je preuzela ulogu dirigenta i spustila oblak sa neba na nas. Obavijeni maglovitom bajkom kabarea na trenutak smo osjetili da smo ljudi željni topline. Umjetnica nam je nesebično u toplini večeri podarila svoj raskošni sentiment. U tu čast – živjeli! – rekao je on.

Dr Vidaković radove Marina Milutinovića opisuje kao promišljeno, uređeno i organizovano kretanje kroz kompleksni lavirint umjetničkih uobličenja vizuelizovanih i misaonih metasazdanja, koja otkrivaju skoro vojničku disciplinu u činu strukturalne artističke gradnje koju posjeduje vješti tkalac baroknog umjetničkog duha – Marin Milutinović.

Ostavite komentar: