“Kada da savjet – pogodi u centar”: Popularni glumac otkrio kakva je zaista Seka Sablić

24.02.2021. | 21:35

Nova humorističke serije „Tri muškarca i tetka” reditelja Pavla Vučkovića, privukla je mnogo pažnje, u njoj glumi i čuvena Seka Sablić.

Zajednički život i izbjegavanje odgovornosti su prikazani kroz odnose dva brata, Joviše (Milan Vasić) i Ljube (Marko Janketić) i tetke Milke (Seka Sablić), koja im je zamijenila majku. Lažne i prave ljubavi, svađe, spletkarenja, intrige, posljedice započetih i neuspješnih biznisa samo su dio njihovih svakodnevnih priča.

“Komedija je svakako najpotcjenjeniji žanr kod nas, a zapravo je veoma težak za realizaciju. Nije lako napisati dobar scenario za dobru komediju, nije lako ni igrati u takvom žanru. Duhovitost je nešto što zahtjeva posebnu vrstu inteligencije, koju svakako imaju moji partneri u seriji, pa mi mnogo pomažu. Svakako nisam imao puno prilike da se bavim ovakvim zadatkom, tako da me ovo posebno raduje”, priča Marko Janketić – koji tumači lik Ljube, pravog boema, koji je u gradu poznat po menjanju djevojaka svake noći, organizovanju nezaboravnih žurki i po tome što neće da se ženi, piše Blic.

Jedan od Markovih partnera je bila i Seka Sablić sa, kojom je već sarađivao u pozorištu. Glumac za veliku glumicu kaže da je s njom uvijek zadovoljstvo i sreća raditi.

“Seku je dovoljno gledati kako radi i već naučiš nešto. Rijetko daje sugestije ili savjete, ali kad to učini, pogodi u centar. Seka je svakako jedan od divova naše glumačke scene”, ističe glumac, dodajući da je ova serija komedija karaktera i situacije, tako da je bezmalo svaka scena bila smiješna ili duhovita na neki način, ali i najljepše je kada se ljudi iza kamere nasmiju ili odreaguju pozitivno.

Marko tvrdi da tokom snimanja nijedna scena nije bila previše zahtjevna za kreiranje.

“Nema tu naročito komplikovanog zadatka, najteži je tempo rada jer ima puno epizoda. Snimamo svakog dana, po cio dan, tako da je meni taj tempo najteže pao. Scene koje tumačimo pretvaramo u igru i to postane najljepša stvar”, objasnio je Marko.