Jezdić nakon koronavirusa pohrlio u nove radne pobjede: Zateknut na snimanju novog filma

20.02.2021. | 22:07

Iako je nedavno izašao iz bolničkog kreveta, glumac Nenad Jezdić je poslije pobjede nad koronom jedva dočekao da ponovo stane pred objektive kamere i vrati se na posao.

Ekipa Objektiva zatekla ga je u centru Beograda, gdje poznati glumac snima kadrove za potrebe novog dokumentarnog filma urednice i novinarke RTS Slađane Zarić, kojoj je pošlo za rukom da tri epske bitke srpske vojske iz skorije istorije pretoči u dokumentarno-igrane filmove: „Ratne priče sa Košara”, „Ratne priče sa Paštrika” i najnoviji „Koridor 92”.

Novo dokumentarno ostvarenje poznatog glumca vratiće publiku u 1941. godinu, tačnije 27. mart, kad je zavjerenička grupa prozapadno orijentisanih oficira Jugoslovenske vojske izvela vojni puč. Istog dana su na beogradske ulice izašle hiljade demonstranata noseći i uzvikujući parole „Bolje rat nego pakt”, „Bolje grob nego rob”, nakon čega su zavjerenici predali vlast maloljetnom kralju Petru II Karađorđeviću.

Podsjetimo, kraj 2020. godine za Nenada Jezdića bio je veoma stresan, jer je teško obolio od kovida-19. Stanje mu se za nekoliko dana pogoršalo i morao je da bude hospitalizovan. Iako su se njegovi bližnji zabrinuli kad su čuli da ima obostranu upalu pluća, Jezdić je iz te bitke izašao kao pobjednik.