“Ja sam momče sa Kosova” – Pogledajte spot za pjesmu Milana Vasića i trubača Dejana Petrovića

Zvanično je predstavljen muzički spot za pjesmu “Ja sam momče sa Kosova” koju zajedno izvode glumac Milan Vasić i trubač Dejan Petrović koju je na digitalnim platformama za distribuciju muzike objavio PGP RTS, a projekat je pomogla Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Glumac Milan Vasić, inače koji je i sam porijeklom sa Kosova, tačnije Kosovske Kamenice, nije krio zadovoljstvo zbog urađenog posla.

Kako je rekao, do ideje je došlo slučajno, a nakon što je tu pjesmu otpjevao u kvizu “Ja volim Srbiju”.

– Okačio sam to na Instagram i video je imao oko 300.000 pregleda, uz mnoštvo komentara gdje su me ubjeđivali da numeru snimim. Sa Dejanom sam se i ranije šalio oko zajedničke saradnje. Pitao sam ga da li želi da ovo zajedno uradimo i on mi je kazao da tu pjesmu ima već na repertoaru svog benda. Brzo je pao dogovor – ispričao je Vasić.

– Moja očekivanja su bila jako velika od spota, ali ovo je iznad svih mojih očekivanja iskren da budem. Želja mi je bila da predstavim Kosovo u najljepšem mogućem svjetlu da prikažem ljepotu Kosova i nije mi bio cilj nijednog trenutka da ljude pozivam u rat, nego da ovoj omladini, ali i djeci i ljudima iz Srbije koji nikada nisu bili na Kosovu, da im prije svega, prikažemo ljepotu i bajku Kosova i Metohije – bio je iskren Vasić.
Dejan Petrović se prije svega zahvalio svojoj porodici, kao i porodici Milana Vasića, a posebne riječi hvale je uputio i njihovim domaćinima na Kosovu, koji su se, kako je rekao, pobrinuli da se osjećaju kao kod kuće.

– Stvarno hvala svim tim domaćinima na Kosovu i Metohoji koji su nas dočekali kao svoj rod rođeni, i ugostili nas i brinuli o nama da sve prođe kako treba. Hvala i ljudima iz Kancelarije za KiM koji su sve sproveli bez i najmanjeg problema, a relano, svako je bio dalje od Kosovske Mitrovice, dobro zna da je moglo da bude problema. Mislim da ova pjesma zaslužuje državnu izdavačku kuću, državnu televiziju da to izda, jer mislim da je ova pjesma nova himna Kosova i Metohije – rekao je Petrović.
Muziku i tekst za pjesmu “Ja sam momče sa Kosova” uradio je Svetomir Ilić Siki, koji je tu pjesmu objavio još 1988. godine, takođe za PGP RTS.

Snimanje spota pomogli su Kancelarija za KiM i PGP RTS.

Savjetnik za medije direktora Kancelarije za KiM Ivan Jakšić istakao je da Kancelarija tradicionalno pomaže umjetnicima koji približavaju našu južnu pokrajinu sunarodnicima u ostatku Srbije, jer veoma je važno da, osim emotivne i duhovne veze, ljudi imaju i što neposredniji vizuelni doživljaj tih krajeva, kao i osjećaj za ritmove stare Srbije.

– Milan Vasić i Dejan Petrović, kao i ekipa koja je radila na realizaciji ovog spota, uspjeli su da stvore jednu snažnu muzičku razglednicu sa Kosova i Metohije – rekao je Jakšić na promociji spota.

Prema nekim istraživanjima, više od dvije trećine građana Srbije nikada nije bilo na Kosovu, dodao je Jakšić i nastavio:

– I zato se nadam se da ćemo na ovim zvucima trube prenijeti dio te predivne prirode i srpske istorije, tradicije kulture, i probuditi tu emociju, zagolicati i privući pažnju naših surodnika da se upoznaju sa ljepotama Kosmeta i uživo – napomenuo je Jakšić.

Kako je rekao, scene su snimane na više lokacija, od Gazivoda, preko Gračanice i Prizrena, do Štrpca i čudesnih i divljih krajolika Šar-planine, i vjerujem da će mnogima biti prvi put da u jednoj ovako kratkoj video formi sagledaju svu raskoš naše južne pokrajine.
Prema njegovim riječima, nekome se može svidjeti ili ne svidjeti ovaj muzički žanr, ali vjerujem da svakom Srbinu srce zaigra kada se srpska truba s Kosova čuje.

– Milan i Dejan su veliki i iskreni rodoljubi i to se može čuti i osjetiti u svakome taktu. Zato smo se lako razumjeli i dogovorili na prvom našem susretu. Milan, koji je, kako i pjesmi kaže, rođen tamo dole, i čiji roditelji i dalje žive na Kosovu i Metohiji, pokazao je bezbroj puta kao glumac Narodnog pozorišta iz Prištine, čije je sjedište trenutno u Gračanici, kako umjetnik može da iskreno i bezinteresno voli svoju zemlju i svoj narod. O Dejanu kao umjetniku i patrioti suvišno je trošiti riječi. Obojica su ovom kompozicijom i spotom to na ubjedljiv način potvrdili – istakao je Jakšić.

Još jednom je zahvalio i Milanu Vasiću i Dejanu Petroviću na pjesmi koja će, kako se nada, postati klasik narodne muzike.

 

 

Ostavite komentar: