I isplatilo im se! Čuvenu scenu iz “Forest Gumpa” glavni glumac i reditelj platili iz svog džepa VIDEO

26.09.2020. | 15:13

“Forest Gump” jedan je od najpopularnijih filmova svih vremena. Kao što je poznato, ovo ostvarenje reditelja Roberta Zemekisa iz 1994. godine je nagrađeno nagradom Oskar.

Film “Forest Gump” ima mnogo scena za pamćenje, a jedna od najpoznatijih je sigurno kada Forest Gamp, kojeg glumi Tom Henks, kreće da trči duž Sjedinjenih Američkih Država tri godine.

Ova sekvenca, u trajanju od sedam minuta, vjerovatno ne bi ni ugledala svjetlost dana da je lično iz svog džepa nisu finansirali glavni glumac i reditelj. Da, Tom Henks i Robert Zemekis.

Da je platio da se snimi ova scena, Henks je priznao u emisiji “In Depth with Graham Bensinger”. Naime, filmski studio “Paramount”, koji je stajao iza filma “Forest Gump”, nije dozvolio Robertu Zemekisu da snimi ovu sekvencu. Razlog je bio taj što je bilo previše skupo.

“Iz studija su rekli: ‘Ne možemo ovo da priuštimo, zato ti (Robert Zemekis) nećeš to (scenu sa trčanjem) da snimiš’. A Bob (Robert Zemekis) je rekao: ‘Previše je važan dio filma da se isječe, mi možemo to da uradimo’. Iz studija su rekli: ‘Ne, ne možeš'”, prisetio se Tom.

Robert Zemekis je tada potražio pomoć od svog glavnog glumca, Toma Henksa.

“On (Robert Zemekis) je rekao: ‘Pa, ovo trčanje će da košta X dolara’. I nije bilo jeftino”, rekao je Henks i nastavio:

“On (Robert Zemekis) je rekao: ‘Ti i ja ćemo da podijelimo taj iznos (koji ćemo dati za snimanje te scene)”‘, rekao je Tom.

Henks je pristao, a Zemekis je napravio dogovor sa studijom “Paramount” da im da veći profit od zarade od filma. “Forest Gamp” je odlično prošao na blagajnama, te su Tom i Robert itekako profitirali. Svakako, odlična investicija glumca i reditelja, prenosi “Telegraf.rs“.

“Forest Gump” je 1994. godine bio drugi na listi prema zaradi, iza crtanog filma “Kralj lavova”. Ostvarenje Roberta Zemekisa osvojilo je 6 Oskara. Između ostalog za najboljeg režisera, za najbolji film, kao i za najboljeg glavnog glumca.