Gradsko pozorište Jazavac ove godine izvelo tri premijere

29.12.2020. | 16:57

Gradsko pozorište Jazavac u toku ove godine izvelo tri premijerne predstave i to predstavu Skupština u režiji Ivana Plazibata na Večernjoj sceni i predstave Stislke vježbe u režiji Ljubiša Savanovića i Gospodar muva u režiji Belinda Božičković na Sceni Studio Jazavac.

“Pored toga, održali smo i Sedmicu Studija Jazavac u sklopu koje smo prikazali šest javnih prezentacija polaznika Studija Jazavac. Gradski hor Jazavac izveo je koncert za 8. mart i imao još sedam nastupa. Ove godine održali smo i Međunarodni festival glumca Zaplet 12 u sklopu kojeg je izvedeno devet predstava. Prateći program festivala činila je izložba slika Dragane Grašar i Dragane Nikolić, gostovanje glumca Gorana Bogdana kao i koncerti banjalučkih muzičara”, saopšteno je iz Jazavca.

Tokom ljetnih mjeseci napravili su i ljetnu scenu na kojoj je ove godine izvedeno 50 predstava, koncerata i projekcija pod nazivom “Ljetne večeri u Jazavcu”.

“U toku čitave godine izveli smo 120 svojih predstava, ugostili 11 drugih pozorišta i gostovali dva puta. Zahvaljujemo se svima koji su bili sa nama u 2020. godini, prije svih našoj publici i kolegama koji su učestvovali u radu na našim predstavama pored svih nedaća koje su nas snašle ove godine. Posebnu zavalnost dugujemo onima koji su finansijski pomogli naš rad i omogućili da Jazavac i ove godine radi”, dodali sui z Jazavca.