Godišnji koncert KUD Piskavica

Godišnji koncert KUD „Piskavica“ održaće se 8. decembra 2019. godine (nedjelja) u pozorišnoj sali Sportske dvorane „Obilićevo“ u Banjaluci , sa početkom u 19.00 časova.

Na godišnjem koncertu predstaviće se mlada pjevačka grupa, narodni orkestar, vokalni solisti i folklorne sekcije sa ukupno 160 izvođača.

Sve ulaznice su već rezervisane.

Kulturno umjetničko društvo „Piskavica“ je osnovano 2002. godine i radi u istoimenom živopisnom potkozarskom mjestu Piskavica kod Banjaluke. Društvo broji oko 190 članova svih uzrasta i profesija (učenici, studenti, radnici i penzioneri) koji rade u više sekcija. Sa preko 40 javnih nastupa godišnje KUD „Piskavica“ je jedno od najaktivnijih društava Republike Srpske. Poseban značaj Društva je u činjenici da djeluje u ruralnoj sredini u kojoj predstavlja jedini oblik organizovanja ruralnog stanovništva i pokretača kulturnih zbivanja mjesta. Društvo je promoter našeg izvornog kulturnog nasljeđa širom svijeta. Do sada su nastupali na mnogobrojnim događajima u zemlji, regionu i Evropi (Rusija, Belgija, Francuska, Njemačka, Bugarska, Češka, Italija, Austrija, Rumunija, Poljska i dr.). Organizatori su tradicionalnih događaja kao što su „Svome gradu“, Stručni seminar, Kozara etno festival i Godišnji koncert.

 

(BL PORTAL)

 Ostavite komentar: