Glumica otvorila dušu! Milena Radulović očekivala optužnicu protiv Mike Aleksića

21.04.2021. | 17:07

Glumica Milena Radulović kaže za Blic da je očekivala optužnicu koja je danas podignuta protiv Miroslava Mike Aleksića i ovakav njen sadržaj.

“S obzirom na broj prijava i broj djevojaka koje su se javile, spremne da svjedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano” kaže Milena Radulović. Ona ističe da je od prvog dana kada je izašla javno i kada su druge djevojke progovorile, bila svjesna da rade pravu stvar.

“Nisam mislila o eventualnim posljedicama, o pretnjama, pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svjesna onoga što radimo, jer govorimo istinu”, navodi ona.

Kaže i da su Iva Ilinčić, ona i ostale djevojke uradile sve što je do njih, kao i da je sada sve na sudu.

Podsjećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića. Kako je saopšteno njemu se na teret stavljaju dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

“Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom”, saopštilo je Više javno tužilaštvo. Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih djela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih djela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmjelile su se i druge djevojke.

Jedna od djevojaka je u vreme napastvovanja bila maloljetna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva. On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo.