Gledanje filmova pod vedrim nebom: Podignuto najveće kino platno u regiji

Na najatraktivnoj lokaciji Sarajevo Film Festivala – u Ljetnom kinu Raiffeisen, danas je podignuto najveće kino platno u regiji.

Gledanje filmova iz programa Open Air, pod vedrim nebom, poseban je festivalski doživljaj. Ove godine, na 26. Sarajevo Film Festivalu, zbog pandemije virusa korona i zbog zaštite zdravlja publike i radnika, sve festivalske lokacije imaće poseban protokol.

Dolazak na lokaciju Ljetnog kina Raiffeisen gdje se prikazuju filmovi iz Open Air programa, predviđa niz mjera i potpuno drugačiji protokol u odnosu na sve prethodne godine.

Iako je kapacitet ovog kina do sada bio više od .3000 mjesta, za 26. Sarajevo Film Festival kapacitet je smanjen prema važećim epidemiološkim mjerama nadležnih službi i zdravstvenih stručnjaka.

Filmovi iz programa Open Air moći će se gledati iz različitih sektora na lokaciji uz maksimalan kapacitet do 100 osoba. Svaki sektor će imati svoj ulaz i izlaz da bi se onemogućio kontakt među publikom prilikom ulaska i ulaska.

Pri ulasku i izlasku iz svakog sektora, odnosno na ulazu i izlazu s festivalske lokacije, svaki posjetitelj je obavezan nositi zaštitnu masku, a Direkcija Festivala preporučuje nošenje zaštitne maske i za vrijeme trajanja filma, bez obzira što će razmak između svake stolice biti prema propisanim mjerama i uz fizičku distancu.

Prilikom ulaska na lokaciju obavezna je dezinfekcija obuće i dezinfekcija ruku, a unutar svakog sektora na raspolaganju će biti dezinfekcijsko sredstvo. Prije svake projekcije vršiće se dezinfekcija i okolnih površina i stolica, kao i svih površina s kojima je publika u kontaktu. Sektori u Ljetnom kinu Raiffeisen će biti podijeljeni po bojama i fizički odijeljeni barijerama.

Ulaz i izlaz iz kina biće jasno obilježeni, kao i pravci ulaska i izlaska za svaki sektor. Na svim lokacijama biće istaknute sve zaštitne mjere i preporuke. Publici se preporučuje onlajn kupovina ulaznica.

Do početka i u toku odvijanja Sarajevo Film Festivala, Direkcija Festivala će biti u svakodnevnom kontaktu sa Štabom civilne zaštite Kantona Sarajevo i poštovati svaku odluku o održavanju i realizaciji Festivala koju donesu nadležne institucije i zdravstveni stručnjaci. 26. Sarajevo Film Festival održaće se od 14. do 21. avgusta.

Ostavite komentar: