Festival humora, kulture i zabave: “Nušićijada” predstavljena u Banjaluci

19.06.2022. | 12:32

U Banjaluci je danas promovisan Festival humora, kulture i zabave pod nazivom “Nušićijada”, koji će biti održan od 26. do 28. avgusta u Ivanjici u organizaciji Turističke organizacije iz te opštine u Srbiji.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Ivanjica Janko Grbić rekao je novinarima da je ovo 13. obnovljena “Nušićijada” i da će ove godine biti održana pod sloganom “Više od festivala”.

On je dodao da će ovom manifestacijom, između ostalih sadržaja, biti obilježeno i 45 godina televizijske serije “Više od igre”, koja je snimana u Ivanjici, a prisustvovaće i glumci iz ove serije, kao i brojni izvođači u okviru muzičkih festivala.

“Ovo je vrlo značajan kulturni festival i u tri festivalska dana čaršija se preobražava u period sa kraja 19. i početka 20. vijeka. Ova manifestacija je proglašena za jednu od pet najboljih manifestacija od Turističke organizacije Srbije tako da je ovo značajan kulturni festival i za Ivanjicu, ali i Srbiju”, naveo je Grbić.

Glumac beogradskog Pozorišta na Terazijama Milan Milosavljević, koji 13 godina igra lik velikana srpske komediografije Branislava Nušića – zaštitno lice “Nušićijade”, naglasio da je ovo jedna od rijetkih manifestacija koja nije takmičarskog duha, nego je festival humora, satire, šale.

“Festival promoviše prvenstveno glumački sektor. Trudimo se da bude glumački uz dosta muzike, šale. Mislim da nema pozoriša u Srbiji koje nije gostovalo u ovih godina na `Nušićijadi`”, naveo je Milosavljević.

On je naglasio da ovo nije festival samo Ivanićana ili Srbije, nego i regiona i da žele da predstave ovaj festival i šire kao festival vedrog duha, bez političkih konotacija, predrasuda i sličnog.

Promociji festivala je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Banjaluci Miloš Vujić.

Oznake: Banjaluka, Festival