Džesi Ajsenberg prošetao crvenim tepihom: Uručeno mu “Počasno srce Sarajeva”

15.08.2022. | 21:29

Američki glumac Džesi Ajsenberg prošetao je crvenim tepihom Sarajevo film festivala, gdje mu je večeras uručeno “Počasno srce Sarajeva” i prikazan njegov debitantski rediteljski film.

“Ovo je moj omiljen grad i srećan sam kad imam priliku da budem ovdje, a dobiti nagradu je divno povrh toga”, rekao je Ajsenberg novinarima na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta.

Podsjetivši da je bio u Sarajevu na nekoliko nedjelja prije 12 godina, Ajsenberg je kazao da mu je želja da pokaže “ovaj zapanjujući grad” svojoj supruzi i da vidi koliko se grad promijenio posljednjih nekoliko godina.

“Bio sam uzbuđen kada sam došao u Sarajevo kao turista, ali doći ovdje sa filmom i još da budem nagrađen na ovaj način je stvarno divno”, istakao je Ajsenberg.

Tokom boravka na crvenom tepihu američki glumac se zadržao nekoliko minuta u slikanju i davanju autograma brojnim mlađim poštovaocima koji su se okupili uz ogradu.

Upitan kako je došlo do toga da prije neku godinu snimi jednu scenu u srpskoj seriji “Žigosani u reketu”, Ajsenberg je rekao da je to učinio iz ljubavi prema košarci, dok je bio posjećivao svog prijatelja producenta na snimanju.

“Dan pred snimanje napisali smo scenu u kojoj sam sin vlasnika američkog košarkaškog kluba, malo šašav lik. Ali volim košarku, bio sam tu i to je bio savršen spoj”, rekao je glumac.