Dugih tužnih sedam godina: Godišnjica smrti Marinka Madžgalja

26.03.2023. | 11:32

Glumac Marinko Madžgalj preminuo je prije tačno sedam godina nakon teške borbe sa rakom pankreasa.

Marinka Madžgalja, vječitog dečaka, kako su ga zvali, pamtićemo po brojnim veličanstvenim ulogama, poput Safeta iz Ranjenog Orla, doktora Koste Božića u Grehu njene majke, Čede Velje iz Crnog Gruje.

Na daskama koje život znače se takođe izvanredno pokazao. Odigrao je mnogo značajnih predstava kao što su: “Šine”, “Hamlet”, “Hasanaginica”, “Kako vam drago”, “Zajedno sami” i još mnogim drugim. Najnovije ostvarenje bilo mu je “Tamo i nazad” gde je glumio sa prijateljem i kolegom Andrijom Miloševićem, piše Glossy.

Uloga i scena po kojoj je bio najviše prepoznatljiv je uloga Safeta u seriji Ranjeni orao, gdje je glumio nežnog momka kome je samo stalo da nekog bezuslovno voli.

Te njegove reči i danas odjekuju svima u ušima i primer su mnogima kako i na koji način treba da se poštuje voljena osoba:

Kada su mu ljekari saopštili da mu je ostalo još tri mjeseca života, on se trudio da ih iskoristi maksimalno do posljednjeg trenutka. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije, borio se i provodio svaki momenat sa svojom porodicom.

Dvadeset dana pred smrt krstio se u manastiru Ostrog i tako ostvario svoju veliku želju.

Nažalost, 26. marta 2016.godine izgubio je borbu i napustio nas.