Domišljato – nema šta! Poznate holivudske ličnosti otkrile gdje i kako čuvaju Oskare

Ususret nam ide 93. ceremonija dodjele prestižnog Oskara, a dosadašnji dobitnici su tim povodom za Entertainment Weekly otkrili gdje čuvaju svoje zlatne kipiće.

Glumica Mercedes Ruehl je svoj kipić obukla u zimsku jaknu i izložila ga na kućnom kaminu.

“Zimi je tu, a već početkom proljeća seli u jednu od mojih kancelarijskih polica. Djeca su ga nekoliko puta uzimala iz kancelarije i nosila u školu kako bi se hvalili vršnjacima”, kroz smijeh je ispričala glumica.

Catherine Zeta Jones rekla je kako svoj Oskar čuva u kućnoj kancelariji, na jednoj od visokih polica. Istakla je kako kancelariju smatra svojim skloništem od ostatka svijeta, te kako je taj prostor ispunila predmetima i fotografijama koji je svakodnevno podsjećaju na činjenicu da je dio jedne velike kreativne zajednice.

“Oskar, kojeg takođe zovemo Cuz, stoji na vrhu stepeništa. Ponekad ga protrljam u prolazu – za sreću. Postavljao sam ga na svaku teatarsku scenu na kojoj sam igrao te je za svaku predstavu dobijao poseban novi kostim”, rekao je glumac Murray Abraham.

S druge strane, glumica Marlee Matlin postavila je svoj kipić između fotografija porodice i prijatelja. Na ovaj način je željela pokazati koliko joj je značila podrška najbližih te koliko im je zahvalna.

Sofia Coppola rekla je kako svoj kipić čuva u njenom domu u Parizu, ali i kako ne razumije ljude koji svoje nagrade stavljaju u kupatilo. S druge strane, njen otac Francis Ford Coppola izložio je nagrade u svojoj vinariji.

Osmostruki dobitnik Oskara Alan Menken rekao je kako svoje Oskare čuva na polici u studiju, jer je to mjesto gdje su nastale sve kompozicije zbog kojih je dobio nagrade Američke akademije.

“Ako nekad dobijem nagrade za najboljeg oca ili supruga, čuvaću ih kući. Na taj način razdvajam privatni i poslovni život”, rekao je Menken.

Ostavite komentar: