Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva: Predstavljanje novih izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu

23.10.2022. | 13:36

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Novo Sarajevo će, u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji, predstaviti svoja nova izdanja na Sajmu knjiga u Beogradu, rekao je Srni direktor Zavoda Bojan Đenić.

“Čitaoci će na štandu Zavoda moći da pronađu raznoliku produkciju dječijih izdanja, klasike srpske književnosti, stručnu literaturu i druga zanimljiva izdanja”, naveo je Đenić.

On je napomenuo da sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, jer su i izdavači, i pisci, i čitaoci željni najvećeg praznika knjige na ovim prostorima, poslije situacije izazvane virusom korona.

Đenić je rekao da će Zavod sutra u 15.00 časova u sali “Vasko Popa” predstaviti knjigu za djecu “Kako sam zavolela svoje ime”, autora Sonje Arsić Vukomanović koja je nagrađena na konkursu “Sovica 2022”.

Prema njegovim riječima, o knjizi će govoriti autor i predsjednik žirija za dodjelu nagrada Zorana Opačić.

Đenić je dodao da, nakon ove promocije, sutra u 16.00 časova, na štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji slijedi promocija knjige “Šušuova čudesna avantura” Sanje Klisarić, na kojoj će govoriti autorka i Opačić.

“Na ovoj promociji biće dodijeljena plaketa `Sovica` za 2021. godinu Sanji Klisarić, jer zbog neodržavanja prethodne godine sajma i nemogućnosti autora da prisustvuje dodjeli u Banjaluci, to do sada nismo uradili”, rekao je Đenić.

On je napomenuo da će u utorak, 25. oktobra, u 17.00 časova u sali “Borislav Pekić” Zavod za udžbenike predstaviti romane sa konkursa “Zlatna sova 2022.”, a učestvovaće autori Dragana Knežević, Ivan Novčić, Jadranka Milenković, te članovi žirija Sanja Macura, Svetlana Šeatović i Radisav Milić.

Đenić je rekao da će u subotu, 29. oktobra, u 15.30 časova na štandu Predstavništva Republike Srpske održati promociju romana “Vreža”, autora Branka Stankovića koji je dobio “Zlatnu sovu” 2021. godine. O knjizi će govoriti autor Branko Stanković i Marija Jovović, specijalni gost iz Argentine, kkćerka Blagoja Jovovića, jednog od junaka romana.