Dino prešao u kultni bend: Hrvatski muzičar novi član Whitesnakea

28.07.2021. | 11:10

Grupa Whitesnake dobila je novog člana, a u pitanju je hrvatski muzičar Dino Jelusić. Ova vijest potvrđena je na zvaničnom sajtu benda.

“Apsolutno mi je drago što pružam dobrodošlicu izuzetno nadarenom Dinu Jelusiću u grupu Whitesnake. Oči i uši su nam bile uprte u njega otkako smo prije dvije godine zajedno svirali u Zagrebu. Zavolićete ga”, izjavio je frontmen Dejvid Koverdejl na sajtu grupe.

Dino Jelusić nije krio zadvoljstvo što je mu se ostvario san.

“Izuzetna mi je čast što sam dio jednog od mojih najdražih bendova svih vremena. Telefonski poziv Dejvida Koverdejla nešto je o čemu svaki pjevač i muzičar moje generacije može samo sanjati, i dalje mi sve izgleda potpuno nadrealno. Jedva čekam da krenem na put s Whitesnakeom i kao što mi je sam veliki Dejvid Koverdejla rekao, da dam dio svog identiteta zvuku ovog kultnog benda”, napisao je ushićeni Dino na Instagramu.

Dino Jelusić je pjevač i multiinstrumentalista. Član je grupe za Trans-Siberian Orchestra i prethodno je bio dio bendova Dirty Shirley (sa Džordžom Linčom), Animal Drive i snimao sa mnogim drugima. Dino pjeva, svira i snima od 5. godine. Glavni instrument su mu klavijature, ali takođe svira bas, gitaru i bubnjeve. Završio je muzičku akademiju i bavio se pozorišnim radom, navodi su na sajtu grupe Whitesnake.

Inače, Dejvid Koverdejl oprašta se od grupe Whitesnake nakon turneje koji će bend imati.